• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

FİLİSTİN’İN GELECEĞİNE FİLİSTİNLİLER KARAR VERMELİDİR.

FİLİSTİN’İN GELECEĞİNE FİLİSTİNLİLER KARAR VERMELİDİR.

CHP İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını eleştirerek “Filistin’in geleceğine Filistinliler karar vermelidir” dedi.
Yaptığı yazılı açıklamada Emperyalizmin kendi çıkarları için ne kadar acımasız olabileceğine dikkat çeken Köseoğlu “Dünya üzerindeki hegemonya savaşı ve sermaye (kapitalist) sistemin işleyişindeki çıkmazlar (ekonomik krizler) sistemin can suyu, savaşları, çözüm olarak dayatıyor. Birileri savaşmalı, silah şirketleri de savaşan taraflara silah satarak sistemdeki durgunluğu aşmalı, dünya liderliğine soyunan diğer rakiplere de teknolojisiyle gözdağı vermelidir. Bunun için uzun yıllardır Filistin de, Irak ta, Afganistan da, Libya da, Suriye de kimi zaman devletler kimi zaman da bu ülkelerdeki farklı etnik, dini, mezhep gruplar birbiriyle savaşmakta” dedi.
Ömer Köseoğlu açıklamasında “Ortadoğu coğrafyasının ABD emperyalizmi tarafından gerek etnik kimlikler, gerekse dini ve mezhepsel ayrılıklar temel alınarak, ülkeler arası anlaşmazlıkları bir yangın yerine döndüren politikası, bölgede kan ve gözyaşı akıtıyor.
Bugün ABD başkanı Trump’ın aldığı keyfi bir karar bölgede yıllardır süren yangını körüklemekte. Trump ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararı, uluslararası hukuka uygun olmadığı gibi Ortadoğu’da yıllardır süren anlaşmazlıklarada bir çözüm oluşturmayacaktır. Peki, bu keyfi görünen kararın arkasında ne var? Dünya üzerindeki hegemonya savaşı ve sermaye (kapitalist) sistemin işleyişindeki çıkmazlar (ekonomik krizler) sistemin can suyu, savaşları, çözüm olarak dayatıyor. Birileri savaşmalı, silah şirketleri de savaşan taraflara silah satarak sistemdeki durgunluğu aşmalı, dünya liderliğine soyunan diğer rakiplere de teknolojisiyle gözdağı vermelidir. Bunun için uzun yıllardır Filistin de, Irak ta, Afganistan da, Libya da, Suriye de kimi zaman devletler kimi zaman da bu ülkelerdeki farklı etnik, dini, mezhep gruplar birbiriyle savaşmakta. İnsanlar ölmüş, açlık, gözyaşı sel olmuş, sürgünler, göçler, acılar, yıkılan evler, şehirler kimin umurunda? Silah şirketleri kar ediyor ya! Dünya mali (finans) piyasasına hükmediyorlar ya! Ülkelerin siyasi iktidarlarını borç vererek, teknoloji satarak istedikleri gibi yönlendiriyorlar ya! Halkların birbirlerini öldürmelerinden onlara ne?
Gerçekler bütün acı sonuçlarıyla ortadayken Ortadoğu da barışın sağlanması, kuşkusuz İslam coğrafyasında yaşayan her bireyin ve her siyasi grubun bir özeleştiri yapması gerekir zira sınırların değişmesini öngören Ortadoğu projesinin eş başkanı olmaya soyunup, gelinen noktada anti-emperyalist görünümlü demeçler, sloganlar, bayrak yakma eylemleri günü kurtarmaya yönelik, ekonomik ve siyasi bağımsızlığın ne olduğunu kavrayamamış bir politikanın iflasıdır.
Gün, yaklaşan tehlikeyi görerek Türkiye Cumhuriyetinin bekasını; Bilimde, teknolojide, eğitimde, çağdaş hukukta, adalette, demokraside, insan hakları savunumunda, eşitlikte, emeğe değer veren, sömürüye karşı duran bir sistemle sağlanacağını bilinçlere kazımaktır.
Bizler CHP Çivril ilçe örgütü olarak başta Filistin olmak üzere bütün Ortadoğu coğrafyasında kan ve gözyaşının son bulması için İsrail in Siyonist politikalarının etkisizleştirilmesi ve ABD nin bölgeden uzaklaştırılması gerektiğinin bilincindeyiz. Bu bağlamda Trump ın aldığı keyfi kararı kabul etmiyor ve ezilen, yoksul, bağımsızlığı için mücadele eden Filistin halkının yanındayız. Bu noktada 1970 li yıllardan bu yana Filistin’de mücadele eden, şehit düşen anti-emperyalist Türk solunun ve siyasi yelpazenin tüm gençlerini rahmetle anıyor ve bir kez daha emperyalizmi lanetliyoruz” Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası