• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

ÇİVRİL’İN ALTIN DEDESİ ANILDI

ÇİVRİL’İN ALTIN DEDESİ ANILDI

Kadir Kameroğlu vefatının birinci yılında düzenlenen programla anıldı.
ÇEVAK tarafından organize edilen anma programına Çivril Kaymakamı Armağan Önal, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven ile ÇEVAK Başkanı Hüseyin Güngören’in yanı sıra Kameroğlu’nun eşi, çocukları, arkadaş ve dostlarının yanı sıra çok sayıda Çivrilli, öğrenciler ve yapımında emeği geçen okulda görev yapan öğretmenlerle Çivril Huzurevinde kalan yaşlılar katıldı.
Anma programı Kadir Kameroğlu’nun Çivril’de olduğu dönemlerde misafir ve dostlarını konuk ettiği ‘Dostlar Meclisinde’ lokma hayrı ile başladı. Anma programının ikinci bölümünde programa katılanlar lokma hayrından sonra Kadir Kameroğlu’nın mezarını ziyaret ederek dua ettiler. ÇEVAK tarafından düzenlenen programda davetliler ÇEVAK Çivril Şubesini de ziyaret ederek Kadir Kameroğlu ile ilgili anılarını paylaştılar. Programın son bölümünde Kadir Kameroğlu’nun hayatı ve çalışmaları Şevkiye Özel Fen Lisesi Konferans Salonunda barkovizyon sunumu ile kesitler sunuldu.
KADİR KAMEROĞLU’nun HAYATINDAN KISA KISA
Mütevazı bir ailenin çocuğu olarak Çivril'de dünyaya gelen Kadir Kameroğlu hayatı boyunca Çivril’e ve ülkesine ölümsüz eserler sığdırmış. Ailenin tek evladı olan Kadir Kameroğlu, memleketinde terzi çıraklığı ile başladığı iş hayatını 1969 yılında kuyumculuk yaparak sürdürdü. Kapalıçarşı'da altın imalatı ve satışı yaparak büyük bir servetin sahibi olan Kameroğlu, kendini hayır işlerine adadı ve 20’ye yakın okul, 1 sağlık ocağı, camiler, huzurevi hastane ek binası yaptırdı. İlkokul mezunu olan Kameroğlu'na, yaptığı hayırlar devlet üstün hizmet madalyası getirdi.
'Tek kuruş kredi almadı’
Madalyanın kendisine bıraktığı avantajların yanında getirdiği protokol sırası dahil olmak üzere hiçbir imkanı kullanmadığını ifade eden Kadir Kameroğlu "Hiç vergiden düşmeden hiç kredi almadan, hiçbir devlet ihalesine girmeden, şahitlik dahil hiçbir mahkemeye gitmeden, devlet üstün hizmet madalyası aldım. Kendi doğup büyüdüğüm topraklara borcum vardı. Borcumu ödediğimi zannediyorum" diye konuşurdu.
Altıncıların değil hayırseverlerin kralı olduğunu her fırsatta ifade eden Kameroğlu, "Bana deseler ki hayatın boyu simit yiyeceksin ama Türkiye eğitim savaşını kazanacaksın. Simit yemeyi tercih ederim" derdi. Karvizitinde "Hakk'ın rızası için halkla beraber" yazdığını belirten Kameroğlu "Beni şimdi Amerika'ya götürseler zevk almam. Ama gelin Erzurum'a, Erzincan'a gidelim, bir okul açalım kurdele keselim derse oraya güle oynaya çocuklar gibi şen giderim" şeklinde konuşurdu rahmetli.
ÖĞLE MENÜSÜNDE SİMİT OLURDU
Sabah namazına kalkarak güne başlayan Kameroğlu bir saatlik yürüyüşün ardından pahalı olmasından kaçındığı kahvaltısını yaparak güne başlıyor. Kameroğlu bir gününü şöyle özetliyor. "Bütün zamanımı memleketime vatanıma ne türlü yardım yapabilirim diye düşünürek geçiririm. Çivril'den telefonlar gelir. Doktor yoktur, bildiğim bürokratlarla temas ederim. Öğretmen eksikliği vardır, ilgili yerlerle temas ederim. Buna benzer aktiviteler yaparım. Öğle yemeğim sadece simittir. Misafirim gelirse tabldotçuya giderim. Bol bol okurum. Evime trenle giderim. Özel şoförüm ve korumam yok. Evime gider gazetelerimi okur, televizyon seyrederim. Eşimle su ve elektrik faturaları yüzünden sık sık tartışır boş akan musluklar için çok kızarım” derdi. Mekanın cennet olsun Çivril’in ALTIN DEDESİ


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası