• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
SAHİBİNDEN SATILIK İŞ HANI

                Denizli İl Özel İdaresi İl Encümeni Çivril’deki 640 metrekare arsa üzerindeki 5 katlı işhanını satmak üzere ihale düzenliyor. Yapılan açıklamalara göre Denizli il Özel İdaresi, zemin + 4 katlı olan Çivril Özel İdare İşhanı için 650 bin TL tahmini fiyat ve 19 Bin 500 TL geçici teminat belirledi. İhale 29.05.2013 günü Saat 14.15 de Encümen Salonunda gerçekleştirilecek.

                Kararın alındığı oturumda, Çivril CHP İl Genel Meclis üyesi Mehmet Akgün en çok gelir elde edilen Çivril İlçe Özel İdare İşhanı’nın niçin satıldığını gündeme getirdi. Akgün konunun Büyükşehir ve özel idarenin borç durumu ile ilgisinin olup olmadığını sordu.

                Edinilen bilgiye göre, 55 Milyon TL’lik bütçe yapmak için kaynak arayışına giren Denizli İl Özel İdaresi elinde bulunan taşınmaz gayrimenkulleri satma kararı aldı. Denizli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin İl Özel idaresine ait gayrimenkullerin satılarak 2013 yılında yatırım olarak kullanılacağını söyledi. Komisyon hazırladığı raporda satış için “Gündeme konu taşınmazların hem İl Özel idaresinin hem de İl Özel İdaresi hizmetlerinden istifade edenlerin menfaatleri, İl Özel İdaresinden beklenen hizmetlerin sekteye uğramaması, kaliteli ve standardı yüksek hizmetlerin sunulması açısından mevzuat çerçevesinde satışının yapılmasında her hangi bir sakıncası olmadığı görülmüştür” denildi.

                Çivril İlçe Özel İdare İşhanı’nın da satışa çıkması ile ilgili olarak komisyonda söz alan Çivril CHP İl Genel Meclis üyesi Mehmet Akgün “Çivril’deki iş hanının satışa çıkış sebebi nedir?  İl Özel İdarenin borç durumu mu yoksa Büyükşehir yasasından dolayı mı bu satışlar gerçekleşmektedir” diye sordu. CHP Çivril İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Dombaycı’da Çivril’in ilk önce satılacaklar listesine konmasına tepki gösterdi. Denizli İl Özel İdaresi’ne ait olan en fazla gelir elde edilen gayrimenkulün Çivril İlçe Özel İdare İşhanı olduğunu belirten Dombaycı “Neden ilk olarak Çivril İlçesi ile başlandı merak ettim. En fazla geliri biz bu ilçeden elde etmekteyiz. Kiracılarımız ve işhanının kullanımı ile ilgili diğer ilçelere göre en işe yarayan mülk burası. Öncelikle kullanılmayan ve getirisi olmayan mülkiyeti idaremize ait gayrimenkuller satışa çıkmalı” dedi.

                Denizli İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin ise bu yerlerin ucuz fiyata satılmayacağını değerinin verildiği takdirde satılacağına dikkat çekerek “Bizler bu gayrimenkullerin satışı ile ilgili olarak gerekli araştırmaların yapılması ve piyasa değerinde satılmasını bekleyeceğiz. Ucuza ya da değerinin altına satmayacağız. Bu satışlar yatırıma harcanacaktır.” Dedi.

  
1305 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası