• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
TÜBİTAK BİLİM FUARI ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİNDE AÇILDI

                Çivril Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen Lisesi, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda 27 projeyi görücüye çıkardı.

                Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen Lisesi kapalı spor kompleksinde açılan fuarda sergilenen 27 projenin, kayıt altına alınarak TÜBİTAK'a gönderileceği belirtildi.

                Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ ile 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'na yurt genelde bin okulun proje sunumu yapacağı bildirildi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen Bilim Fuarına Çivril İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Özcan, şube Müdürleri, Kadir Kameroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Necati İlhan ile okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

                Çivril Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür yardımcısı Emin Şengül, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Anadolu Öğretmen Lisesi olarak 27 projeyi sergiye çıkardıklarını söyledi.  Amaçlarının bilim ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesini teşvik etmek olduğunu dile getiren Şengül “Öğrencilerimiz TÜBİTAK Bilim Fuarı'na 27 proje sunumuyla büyük ilgi gösterdi. Bu tür fuarlar öğrenciler üzerindeki yarışma baskısını ortadan kaldırarak bilimin eğlenceli olmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

                Proje kapsamında öğrenciler Zeynep Çakır ve Rabia Aksoy, Biyoloji dalında Stevia bitkisinden elde edilecek kalorisiz şeker ile ilgili olarak hazırladıkları proje ile ilgi odağı oldular. Kendi imkânları ile saksılarda yetiştirdikleri Stevia bitkisinden elde edilen şeker ile yapılan kurabiye ve tatlıları katılımcılara ikram eden öğrenciler elde edilen şekerin kalori, karbonhidrat, kolesterol ve yağ oranlarının sıfır olduğunu ifade ettiler.

                Okul öğrencilerinden Mert Akdoğan, Özgün Şafak, Yarkın Haytabay da ‘Bir Şarkısın Sen’ edebiyat projesiyle Cumhuriyet Dönemi Türk Şiirinin, müziğe yansıması ve etkilerini gözler önüne sermek, unutulmaya yüz tutmuş şairlerimizi hatırlatmak ve insanların bestelenmiş şiirler hakkındaki bilgilerini değerlendiren bir

  
1493 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası