• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Ziraat Odaları İl Koordinasyon Toplantısı Çivril’de yapıldı

                Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarının Nisan ayı toplantısı Çivril Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapıldı.

 Çivril Ziraat Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen Denizli Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na 17 Ziraat Odası Başkanı ve Genel Sekreteri katılırken, toplantı sonrası yapılan açıklamada  bölgesel tarımsal sorunları yerinde tespit edip, çözüm için ilgili mercilere iletilmesi kararları alındığı ifade edildi.

                ÇİFTÇİLERİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLDİ

                Denizli Ziraat Odası başkanı Hamdi Gemici başkanlığında Çivril Ziraat Odası başkanı Mehmet Özkul ev sahipliğinde  gerçekleşen Koordinasyon toplantı sonrasında basına bilgi veren Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul 17 Ziraat Odası Başkanı ve Genel Sekreteri’nin katıldığı toplantıda, tespit edilen ve aksayan sorunlarla ilgili kararlar alındığını belirterek “Çiftçinin sorunlarının yerinde tespit edildiği bu toplantıdaki sorunların, ilgili mercilere iletilerek çözümünün sağlanması kararlaştırıldı. Öncelikle bağ alanlarındaki kış donlarıyla oluşan ve rapor edilerek bakanlığımıza da  iletilen sıkıntıların çözümü için, bu bölgedeki üreticilerimize aynen patates üreticisinde olduğu gibi, dekar başına telafi edici bir miktar ödeme yapılması, bu üreticilerin tarım kredi kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelenmesini içeren taleplerinin iletilmesi gerektiği yönünde kararlar alındı” dedi.

                Toplantıdan çıkan önemli kararlardan birinin de, Çiftçilerin bankalara aşırı derecede borçlanmasıyla ilgili olarak alınan kararlar olduğunu belirten Özkul “Çiftçilerimiz Ziraat Bankasıyla çalıştığı için, günümüzde yüklü prosedürlerle karşı karşıya kalmaya başladılar. Bu nedenle borçlanma maliyeti daha yüksek olan, özel bankalara gitmek durumunda kaldılar. Bu durumlar zaten zor durumda olan çiftçimizi, daha da büyük zararlarla karşı karşıya getirir oldu. Üreticilerimizin bankalarda yaşadıkları bu mağduriyetin giderilmesi ve bakanlığa iletilmesi hususunda da oy birliğiyle karar alındı” diye konuştu.

                Gün boyu devam eden toplantı Ziraat Odaları başkanları ve sekreterlerinin Çivril gezisi ile sona erdi.

  
941 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası