• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hıristiyanlık için mektuplu teklif

                Daha önceleri de kapı kapı dolaşarak İncil dağıtmalarıyla gündeme gelen misyonerlerin şimdiki yöntemi, mektup içinde tebliğ içerikli kataloglar göndermek. ABD’den gönderilen mektuplarda Müslümanlar Hıristiyanlığa davet ediliyor.

                Çivril’de esnaflık yapan S.H adlı vatandaşa, 45 Bıroh St. Rensella Ern/12144 adresinden bir mektup geldi. Vatandaş, adresine ve ismine gelen USA pullu mektubu görünce şaşkına döndü. Büyük bir merak ve heyecanla açtığında, Hıristiyanlığa tebliğ içerikli katalogla karşılaştı. Katalogda misyonerlerin dijital uydu üzerinden yayın yapan TURK–7 televizyonunun tanıtımı da yapılıyor. Katalogun selamlama yazısında “Türkiye’nin laik hükümetinin yanındayız ve onu değiştirmek gibi bir niyetimiz yok. Sizler için dua ediyoruz. Bizi yanlış anlamayın, asla politik bir amacımız yok” deniliyor. El katalogunda uzun uzun Hıristiyanlık anlatılırken, ‘Hıristiyan olmak’ için nedenler sıralanıyor. İncil’de yer alan duaların da yer aldığı katalogda, ‘Sorunlarınız var mı?’ diye sorulduktan sonra, “Korku, işsizlik, affetmek, evlilik, ölüm ve rüyalar. Yetkililerimiz tüm sorunlarınız için dua etmek üzere sizleri bekliyor” deniliyor ve bazı telefon numaraları sıralanıyor. Katalogda ayrıca ücretsiz İncil, CD ve kitap isteme adreslerine de yer veriliyor. Mektubun sonunda yer alan imza kısmında ise, “Türkiye’nin dostları” ifadesi kullanılıyor.

                Sanal Ortamdan da Hizmet veriyorlar

                Gönderilen mektupta ayrıca ‘alo dua’ isimli internet sitesi tanıtılıyor. Tanıtımı yapılan sitede, ‘işsizlik’ sıkıntısı yaşayan Müslüman vatandaşların, hedeflerinde olduğu anlaşılıyor. Sitede, “işsizlik sıkıntısı yaşayan ve üzerindeki laneti kırmak isteyen” insanlar kendileri ile dua etmeye davet ediliyor. Ayrıca site adresinden ücretsiz olarak İncil de istenebiliyor. Yine sitede yer alan ankette, ‘Ne tür yayınlar okursunuz, ne sıklıkla kitap okursunuz, okumaktaki amacınız ne, hangi kitapları seversiniz, görüşünüz dışındaki yazarları da okur musun?’ soruları yöneltiliyor. Sitede yer alan mesaj kutusunda, ‘Biz alo dua çalışanları her konu hakkında sizin için dua edebiliriz. Lütfen sorunlarınızı ve detaylarını yazın’ deniliyor.

                “Maneviyatımız İyi olmalı”

                İş adresine postalanan zarfı aldığında büyük şok yaşadığını belirten S.H, “Anlamış değilim. Adresimi ve ismimi nereden öğrendiler? İyi bir dini eğitim almayan insanlarımıza bunlar gidiyorsa büyük tehlike. Çünkü kataloğun içinde yer alan ifadeler dikkatlice incelendiğinde inanılmaz taktiklerini görüyoruz. Ülkemizde iş ve aş sıkıntısı yaşayan birçok insan var. Onlar da yazılarında hep ona vurgu yapıyorlar. Bu tür sorunları sıralayıp, ‘gelin dua edelim’ diyorlar. Yani dua bahane, gelirseniz ‘sorunlarınızı bir şekilde çözeriz’ vaadi ile ajanlık teklif ediyorlar” diye konuştu. Kendisine gelen kataloğun ardından esnaf arkadaşları ile konuştuğunu ve birkaç kişiye daha da aynı metodla misyonerlik faaliyeti uygulandığını anlatan S.H, “aynı cadde üzerinde çalışan arkadaşlardan birinin iş adresine aynı kataloglar ABD’den postalanmış. Bunlara çok dikkat etmeliyiz. Bunların oyunlarına gelmemek için çocuklarımıza maneviyat yüklemeliyiz” diyerek uyarıda bulundu.

  
977 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası