• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Güney Afrikaya Elma İhracatı

                Çivril Ziraat Odasını ziyaret eden Fransız tüccarlar Çivril elmasını Güney Afrika’ya pazarlamak için girişimlerde bulundu.

                Geçen hafta içersinde Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul’u makamında ziyarete ederek Çivril Elması ve Çivril’de yetişen ürünler hakkında bilgi alan Fransız tüccarlar ilk etap da iki tır elmayı Güney Afrika’ya göndermek istediklerini ifade ettiler.

                Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul ile birlikte Emirhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ve bazı soğuk hava depoları ile elma bahçelerini inceleyen Fransız tüccarlar yaptıkları incelemeler sonucunda Çivril Elmasının aroma ve kalite bakımından beklentilerinin üstünde olduğunu belirttiler. Bu yıl ilk etap da Güney Afrika’ya 50 ton elma yollamayı planladıklarını belirten tüccarlar asıl bağlantıyı gelecek yıl için yaptıklarını belirttiler.

                Çivril Ziraat Odası genel sekreteri Muhsin Uçar konuyla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada “ Çivril Elması tadı ve içerdiği şeker ve su miktarı ile kendine has özellikleri olan bir meyve. Türkiye üretiminin %10’nu karşılayan Çivril’de son yıllarda pazarlama konusunda sıkıntılar yaşamaya başladık. Bu kapsamda Ziraat Odası olarak yurtdışı pazarlarına açılmak için girişimlerde bulunduk” dedi. Bu yıl Fransız Tüccarlar ile irtibata geçtiklerini belirten Uçar “depoda bekleyen elmalarımızı satmak için Fransız Tüccarlar ile irtibata geçtik. Gelen alıcıları soğuk hava depolarımızı gezdirdik. Tüccarlar Çivril Elması’nı incelediler ve beğendiler. Bu yıl ilk planda iki tır yani yaklaşık 50 ton elmayı Güney Afrika’ya göndermeyi planlıyorlar. Eğer Afrika pazarına girebilirsek elmamızı ederinde satabiliriz” dedi.

                Fransızların daha önceki yıllarda Isparta’dan elma aldıklarını da belirten Uçar “ İlçemize gelen Tüccarlar daha önce Güney Afrika ve diğer ülkelere Isparta Elması’nı satmışlar. Şimdi Çivril Elması’nın tadı ve aromasını keşfettiler ve hoşlarına gitti. İnşallah gerekli bağlantılar kurulur ve Çivril Elması ihraç edilebilir” şekinde görüşlerini bildirdi.

  
1147 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası