• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
Çivril’in Şebeke suyu gönül rahatlığı ile içilebilir.

                Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan, son dönemlerde kamuoyu gündemini meşgule eden damacana sulardaki kirlilik ile ilgili olarak “İçme ve kullanma suyu olarak hizmet verdiğimiz şehir su şebekesi şişe sularından çok daha sağlıklı” dedi.

                Sağlıklı diye son yıllarda vatandaşlar tarafından çok rağbet gören damacana sularda yaşanana sağlık sorunlarından sonra Çivril şebeke suyu ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklamada bulunan Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan  “içme ve kullanma suyu olarak hizmete sunduğumuz şehir şebeke suları şişe sularından bile çok daha sağlıklıdır. Bakın son dönemlerde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler ve incelemelerde şişe sularında kanserojen madde bulunduğu ile ilgili haberleri okuyoruz. Bu bilimsel bir çalışma sonucu ortaya çıkan sonuç. Bizde bilimsel verilere göre hareket ediyoruz. Dağıtım depolarına getirilen içme suyu dağıtım şebekesine verilmeden önce otomatik klorlama sistemi ile dezenfekte edilmekte, klorlama otomatik olarak yapılmakta, İzmir Hıfzısıhha merkezi verilerine göre de klor miktarı ayarlanmaktadır” dedi. İzmir Hıfzısıhha merkezinde ayda 4 kez, her hafta da İzmir Halk Sağlığı Laboratuarında İçme Suyu analizleri yapılmaktadır. Bu bilimsel veriler eşliğinde Çivrilli vatandaşlarımızın şişe sularından çok daha kaliteli ve temiz su tükettiklerini söylemek pekte yanlış olmaz. Bu nedenle yanlış söylemlere ve bilinçli olarak ortaya atılan spekülatif haberlere halkımız prim vermemelidir” şeklinde konuştu.   Çivril Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince düzenli olarak gerekli görülen bölgelerde su boru hatlarında bakım ve yenileme çalışmalarının rutin olarak gerçekleştirildiğine işaret eden Başkan Aslan, Çivril’in gelişmesi de göz önüne alınarak yeni iskân ruhsatı olan yerlere içme suyu temini belediye birimlerince sağlandığını söyledi.

                Çivril’de 2 kuyudan içme suyu sağladıklarını bilgisini de veren Başkan Aslan “Çivril için şu anda iki kuyumuzdan su sağlıyoruz. İlçe genelinde bugün itibarı ile 9681 abonemiz var. İki kuyumuzdan çıkan su miktarı her birinden saniyede 24 litre. Şu anda bu miktar yeterli geliyor. Ama Biz belediye olarak Koçak Köyü üzerinde yeni bir kuyu açtık. Yani Çivril’in önümüzdeki yıllarda içme suyu sorunu olmayacak” şeklinde ifadelerini bildirdi.

  
900 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası