• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Başbuğ İçin Mevlüt Okuttular

                Başbuğ Alparslan Türkeş vefatının 16. yılında Çivril Ülkü Ocakları tarafından Yeni Camii’nde okutulan mevlit ile anıldı. Cuma namazından sonra başlayan Mevlide Çivril Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Güllü, MHP Çivril İlçe başkanı Ergün Çiftçi ile İlçe teşkilatı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

                Mevlidin ardından yapılan duada Peygamberimiz Hz. Muhammet (S.A.V) Efendimiz, merhum Alparslan Türkeş ve ahrete intikal etmiş olan şehitlerimiz için dualar edildi.

                Çivril Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Güllü mevlidden sonra yaptığı açıklamada “Başbuğumuz Alparslan Türkeş; sadece bizlerin değil Tüm Türk Dünyası’nın lideriydi. Milliyetçilik tarihinin önemli bir bölümüne yakından tanık olmuş, varlığı ile bu mücadeleye yeni ve farklı bir anlam ve kuvvet kazandırmış bir tarihi şahsiyettir. Başbuğumuzun davasından asla ödün vermeyen, ama vatan ve millet yolunda hep özveri ile yoğrulmuş ömründen, bu günlere yönelik de binlerce ibret vesikası vardır. Onun uzlaşmacı, barışçı, yapıcı siyaseti, Türkiye’yi birçok kriz ortamından feraha, huzura taşımış; varlığı, Türkiye’nin geleceği için hep ümit verici olmuştur. Allah’a olan inancın, devlete olan bağlılığın, millete olan itimadın birbiriyle nasıl çatışmadan, ahenk içinde bulunacağını göstermiştir. Biz her yıl başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş için ölüm yıldönümü olan her 4 Nisan’da mutlaka Türkiye’nin her yerinde bütün camilerde anıyoruz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in vesilesi ile tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Mekânları Cennet olsun” dedi. Okunan Kur’anı Kerim ve ardından verilen ikram ile mevlit sona erdi.

  
916 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası