• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Çivril’li Mühendis Mayın Patlamasında Hayatını Kaybetti

                Afganistan’da özel bir inşaat şirketinde mühendis olarak görev yapan Çivril’li mühendis Niyazi Berberoğlu (56), aracının Kandahar-Spin Buldak arasında yola yerleştirilen mayına çarpması sonucu hayatını kaybetti.

                Çivril’in Kocayaka Köyünde doğduğu öğrenilen Berberoğlu Çarşamba günü Spin Buldak’tan Kandahar’a giderken meydana gelen mayın patlaması olayında, araçta bulunan tercümanın da hayatını kaybettiği bildirildi. Berberoğlu’nun Pazar günü akşam başkent Kabil’e getirilen cenazesi, gerekli işlemlerin tamamlanmasından sonra Salı sabahı uçakla Türkiye’ye gönderildi. Türk mühendisin İzmir’de toprağa verileceği belirtildi. Bu arada Kandahar polisi, talihsiz olayda özellikle Türk mühendisin hedef alındığını gösteren bir işaret olmadığını ifade etti.

                Afganistan’da Taliban ve diğer muhalif gruplar tarafından hem yabancı kuvvetlerin hem de Afgan güvenlik güçlerinin geçiş güzergahlarına binlerce mayın yerleştiriliyor ancak mayınların hedefleri genellikle, bu yolları kullanan siviller oluyor.

                BM rakamlarına göre, 2012 yılında Afganistan’da terör saldırılarında hayatını kaybeden 2 bin 754 kişiden 868’i mayın patlaması sonucu öldü.

  
962 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası