• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Sarılığın önüne geçmek için okullarda el yıkama eğitimi veriliyor

                Çivril’de ilkokullarda öğrenci, öğretmen ve okul görevlisi personele el yıkama ilgili eğitim verilmeye başlandı. “Sağlık elimizde” kampanyası ile başlatılan programda ilkokul öğrencilerine doğru el yıkama eğitimi verilecek.

                Kampanyanın tanıtımı için Nevişet Kameroğlu ilkokulunda düzenlenen programa  Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan, Denizli Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Demirciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, İlçe Müftüsü Himmet Metin, Kıralan, Çıtak, Emirhisar ve Gümüşsu kasaba belediye başkanları ile okul müdürleri ile daire amirleri, kamu çalışanları, hemşire, ebe ve sağlık çalışanları katıldı.

                Programın açılış konuşmasını yapan Denizli Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Demirciler Denizli genelinde yapılan Hepatit A taramalarında en çok vakanın Çivril’de çıkmasından dolayı böyle bir çalışma yapma gereği duyduklarını belirterek “Denizli genelinde yaptığımız sağlık taramalarında halk arasında Sarılık olarak bilinen Hepatit A virüsüne en çok Çivril’de rastlandığını fark ettik. Onun için Çivril’de el yıkamanın önemini anlatan bir eğitimi programı düzenlemeye karar verdik. Bu eğitim programı ile toplu yaşanılan yerlerde el hijyeninin nasıl sağlanması gerektiğini anlatmayı amaçlıyoruz” dedi. Sarılık vak’a sının en çok çocuklarda görüldüğünü belirten Demirciler “ Çivril’de sarılık en çok çocuklarda görüldüğü için eğitime okullardan başlamaya karar verdik. Programın ilerleyen bölümlerinde aynı eğitim müftülüğün de yardımları ile Camilerde halk’a da anlatılacak” dedi.

                Çivril Kaymakamı Orhan Burhan’da yaptığı konuşmada Sarılık şikâyetlerinin Çivril’de artmasından dolayı Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü ile böyle bir çalışma yapmaya karar verdiklerini belirterek “ İlçemiz gelir ve Kültür düzeyi yüksek olmasına rağmen Sarılık virüsünün en çok rastlandığı ilçe durumunda. Bu üzücü durumun neden kaynaklandığını ve nasıl önleyebileceğimiz konusunda Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattık. Okullarımızda çocuklara doğru ve etkili el yıkama ile ilgili bir dizi eğitim vereceğiz” dedi. El yıkma eğitimi ile birlikte sadece sarılık virüsünün değil her türlü hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğunu belirten kaymakam Orhan Burhan “el insanın gün içinde en çok kullandığı organ. Dolayısıyla her türlü tehlikeye açık organı. El temizliği kişinin vücut temizliğinde en önemli unsur. Onun için çocuklarımıza ellerini nasıl doğru yıkamalarını öğretmek onları sadece sarılıktan değil elleri vasıtasıyla bulaşabilecek her türlü hastalıktan korumaya 

  
1232 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası