• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613
CHP’nin adayını Eğilim yoklaması belirler

               CHP’de yerel seçimlerde aday belirleme sürecinin erkene alınması kararının ardından siyasi hareketlilik başladı. CHP İlçe Teşkilatı “İsteyen herkes aday adaylığını açıklayabilir” diye açıklama yaparken, Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan , “Resmi takvim açıklanmadan adaylık açıklaması yapmam parti adabına yakışmaz” dedi. 

                Gazetecilerle yaptığı haftalık basın toplantısında siyasi gündemi değerlendiren Çivril belediye başkanı Hakkı Aslan yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı konusunda “parti genel merkezi tarafından seçim takvimi açıklanmadan açıklama yapmam doğru olmaz” dedi.

                Resmi takvimin netleşmesinin ardından aday belirleme sürecinin başlayacağının altını çizen Aslan, “Denizli Büyükşehir olunca adaylık açıklama ve belirleme süreci öne çekilmiş oldu. Aday adaylarının parti için çalışması parti için bir katkı sağlayacaktır. Adayların partiye uygunluğu, teşkilat yoklaması, STK’lar ve diğer yapılanmaların görüşleri alınarak Genel Merkez tarafından belirleneceğini tahmin ediyorum ama benim şimdiden bu konuyla ilgili olarak bir şey açıklamam doğru olmaz” diye konuştu.

                6–8 Şubat tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen Belediye başkanları toplantısında İl ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi ile ilgili olarak görüşmeler yapıldığının altını çizen başkan Aslan “belediye başkanları toplantısında aday belirleme konusu da gündeme geldi. Fakat Çivril’de adayın nasıl belirleneceği özellikle konuşulmadı. Benim kanaatim CHP’nin Çivril Belediye başkan adayı Eğilim Yoklaması yapılarak belirlenecektir” dedi.

Çivril’in CHP Adayı Önemli

                Belediye başkanlığı yarışında CHP adına yarışacak ismin Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Anan Keskin olmasından dolayı daha da önemli olduğunu belirten Hakkı Aslan “CHP Çivril Belediye başkan adayını belirlerken Adnan Bey’in Çivrilli olmasından dolayı çok daha özenli davranacaktır. Çivril’de ön plana çıkacak isim bu yüzden önem arz ediyor” dedi. Adayın belirlenme sürecinde delegelerin katılımıyla gerçekleşecek bir eğilim yoklaması yapılmasını beklediğini belirten Hakkı Aslan “genel merkez Çivril gibi ilçelerde adayını Ön Seçim yaparak, eğilim yoklaması yaparak ya da direk Genel Merkezin tespit edeceği bir ismi aday yaparak belirleyebilir. Bana göre CHP Çivril’de adayını tüm delegelerin katıldığı bir eğilim yoklaması ile belirleyecektir” dedi.

                Aslan, “Son dönemlerde gazetelerde ve partililer arasında aday adayı olacağıma yönelik görüş ve istekler var. Gönlünde bu göreve bizi layık gören parti ve kişilere teşekkür ediyorum. Fakat henüz ortada ‘fol yok yumurta yok.”  Bu nedenle böyle bir girişimde bulunmak parti adabına yakışmaz. Aday adaylığını açıklayanlar olabilir. Fakat parti resmi takvimi açıklar, ondan sonra aday adaylığını açıklarsın. Parti adabını bunu gerektirir. Bu nedenle benim adaylığım bu noktada söz konusu değil” dedi.

 

  
1294 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası