• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Engelli Sandalyesi İçin 230 Kilo Kapak Topladılar

   Çivril’de üniversite öğrencisi iki genç 7 yaşındaki engelli Hasan Ordu için 230 kilo kapak topladı.

                Çivril’de üniversite öğrencisi Aydın Samancı ve Ömer Sayhan doğuştan engelli bir çocuk için 230 kilo kapak topladı.

                Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Ankara Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği’nin başlattığı kapak toplama kampanyasına kayıtsız kalmayan iki üniversiteli genç Çivril’in Kocayaka köyünde yaşayan yedi yaşındaki engelli Hasan Ordu için 230 kilo mavi kapak toplayarak Ankara’ya yolladılar.

                Altı ay önce Çivril Belediyesinden izin alarak şehrin işlek caddelerindeki direklere kapak toplama kutuları asan öğrenciler sandalye için gerekli olan 230 kilo kapağı topladı. Topladıkları 230 kilo kapağı Dernek merkezine yollayan gençler istedikleri sandalyenin Şubat ayı sonuna kadar kendilerine teslim edileceğini belirterek sandalyeyi ellerine geçer geçmez Hasan Ordu’ya vereceklerini söylediler. Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu yönetimi ikinci sınıf öğrencisi Aydın Samancı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol Otomasyon Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Ömer Sayhan 2012 Temmuz ayından itibaren Çivril’de kapak topladıklarını belirterek “böyle bir çalışma yaparak hem çevre kirliliğinin önüne geçtik hem de engelli bir kardeşimiz için elzem olan sandalye temin ettik. 6 ay boyunca astığımız 86 kapak toplama kutusu ile 10 çuval kapak topladık. Normalde dernek 250 kilo kapağa bir sandalye veriyor ama biz dernek yetkilileri görüştük ve bizim topladığımız 230 kilo kapağa da bir sandalye göndereceklerini söylediler” dedi.

                Gençlerin kapak toplamasına destek veren Müjdat Sayhan da “gençlerin böyle sosyal işlerde gönüllü olması sevindirici, yaptıkları çalışmada bizde yardımcı olmaya çalıştık. İnşallah altı aylık emek sonucu bir engelli kardeşimiz için tekerlekli sandalye alabiliriz” dedi.

                Kapak toplama kampanyasına öncülük eden gençler sandalye ihtiyacı olan Hasan Ordu’nun ismini Çivril Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma vakfından aldıklarını belirttiler.

 

  
1160 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası