• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hastane işinde sona gelindi

 Yapımı iki yıldır bir türlü başlatılamayan Çivril Devlet Hastanesinin başlaması için Çivril Kaymakamı Orhan Burhan Başhekim ve iki iş adamıyla birlikte harekete geçti.

            2010 yılından beri bir türlü aşılamayan yer sorununu çözmek için harekete geçen Kaymakam Orhan Burhan beraberinde 2 iş adamı ve Devlet Hastanesi Başhekimi Gürcan Güven ile birlikte Ak Parti Denizli Milletvekilli Mehmet Yüksel’i ziyaret ederek çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

            Son olarak Toprak Mahsulleri Ofisinin takastan sonra 850 BİN TL istemesi üzerine sürecin uzamasından ve yatırımın geç kalmasından endişe duyan kaymakam Orhan Burhan yanına 2 iş adamını ve Çivril Devlet Hastanesi Başhekimi Gürcan Güven’i alarak hafta sonu Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’i ziyaret etti. Ziyaret esnasında Çivril’in Hastanesi ve bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren heyet, hastanenin yer sorununun çözülerek inşaatının başlaması için yardım istedi.

            Ak Partili Tüm vekiller Hastane için koştu

            Mehmet Yüksel ile görüşen Çivril heyeti daha sonra Ak Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekçi, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak’la birlikte Tarım Bakanlığına geçerek Toprak Mahsulleri Ofisi ile yapılan arsa takasını konuştular.  Durumu dört milletvekiline ve bakanlık müsteşarlığına anlatan heyet daha sonra Sağlık Bakanlığına geçerek durumu sağlık bakanlığı müsteşarlarına da anlattılar. Kaymakam Orhan Burhan ve Başhekim Gürcan Güven tarafından hazırlanan dosyaları alarak bizzat ilgilenen Mehmet Yüksel ve Nihat Zeybekçi bakanlık müsteşarları ile görüşerek takastan sonra Ofis tarafından talep edilen 850 Bin TL’lik farkı sildirdiler.

            850 BİN TL Silince inşaat hemen başlayacak

            Ak Parti Milletvekilleri ve Çivril Kaymakamı ve Çivril heyetinin gayretli çalışmaları sonrasında Toprak Mahsulleri Ofisinin takas işlemini kabul ettiği ve aradaki 850 BİN TL’lik farkı almayacağı ifade edildi. Bir yıldır aradaki değer anlaşmazlığı nedeniyle yapına başlanamayan hastanenin bu gelişmelerden sonra hemen inşaatına başlanacağı ifade edildi.

            Çivril İçin sorumluluk aldılar

            Hastane ile ilgili olarak sürecin dışına çıkarak insiyatif alan ve bir heyet oluşturarak Ak Parti Denizli Milletvekilleri ile görüşen Orhan Burhan, Gürcan Güven ve İş adamlarının çalışmaları hafta sonu dahil sekteye uğratmadıkları ve bir hafta boyunca yoğun bir trafik yaşayarak bu görüşmeleri yaptıkları belirlenirken ve Kaymakam Orhan Burhan’ın izinli olmasına rağmen İzmir Ofis Bölge Müdürlüğünden gelen yetkililer ile zaman kaybı olmaması için iznini iptal ederek Çivril’e gelip görüştüğü ve zaman kazandırdığı ifade edildi.

            Kamuoyundan saklandı

            Yapılan çalışmaların kamuoyundan saklanmasının olayı siyasi bir şova dönüştürmemek için olduğunu ifade eden iş adamları “ biz Çivril için elimizden gelen her gayreti göstermeye çalıştık. Bu konu reklam malzemesi yapılacak bir konu değil. Maalesef iki yıldır yapılamayan bir hastanemiz vardı bu konuda tıkanılan yerler olduğunu biliyorduk. Bu nokta da vekillerimizle iyi olan dostluk ve arkadaşlık ilişkilerimizi devreye sokarak sürece katkı sağlamak istedik” dediler. Heyetin başında Kaymakam Orhan Burhan’ın olmasının siyaset üstü bir çalışma olarak değerlendirdiklerini belirten iş adamları “kaymakamımızın bu iş için hiçbir beklenti içine girmeden bütün gücüyle çalıştığını gördük. Bizde siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak bu işe el attık. Hayırlısı ile takas sorunu çözüldü. Çivril’e hayırlı olsun” dediler.

  
988 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası