• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
DENİZLİ BASINI ÇİVRİL’DE BULUŞTU

BASIN İLAN KURUMU ORGANİZASYONU OLARAK YAPILAN DENİZLİ BASINININ CUMARTESİ PROGRAMI BU HAFTA SONU ÇİVRİL’E OLDU. BAŞKAN İBRAHİM HAKKI ASLAN ZİYARET EDEN BASIN MENSUPLARINA ÇİVRİL’İ GEZDİRDİ.

            ÖNCE KAHVALTI

            Denizli basını 16 Ocak 2013 Cumartesi günü Çivril’e konuk oldu. Çivril Kent Konseyi binasında kahvaltı yapan misafirlere Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı ASLAN ev sahipliği yaptı. Burada Çivril hakkında bilgi veren başkan ASLAN,  görev dönemi boyunca ilçede yaptıklarını ve projelerini anlatma fırsatı sundu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan başkan ASLAN, Denizli Basın İlan Kurumu Müdürü Halit PELTEK ve Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Adem ERDAĞ’a plaket verdi. Denizli basınının cumartesi buluşmasına ilimiz ulusal ve yerel yazılı ve görsel medyadan temsilcilerin yanı sıra Çivril yerel basınından da temsilciler katıldı.

            KATILAN DENİZLİ BASIN KURUMLARI: Yeni Asır, Anadolu Ajansı, ART, Pamukkale TV, DRT, Denizli Gazetesi, Hizmet Gazetesi, Meydan Gazetesi, Gündem Gazetesi, Haber Denizli, Denizli Basın İlan Kurumu Müdürlüğü, Yeşil Çivril Gazetesi, 30 Ağustos Gazetesi.

            KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINA BÜYÜK İLGİ

            Çivril kentsel dönüşüm alanına Denizli basını büyük bir ilgi gösterdi. 400 hektarlık alanda yapılan, imar ve altyapısı tamamlanmış olan bölgede halkın gönüllü katılımıyla kentsel dönüşüm ve Çivril’in yeni yerleşim alanı hızla büyüyor.

            Denizli basınından temsilciler burada başkan İbrahim Hakkı ASLAN’dan bilgi alırken yapılan projenin büyüklüğü karşısında memnunluklarını dile getirdiler. Özellikle 120 dekarlık yeni mesirelik alanın adı Bayraktepe Mesireliğini de şaşkınlıkla izleyen gazeteciler manzara ve temiz havaya hayran kalırken yapılan çalışmaları da yerinde gözlemleme fırsatı buldular.

            IŞIKLI KASABASI ESKİ GÜNLERİNİ ÖZLÜYOR

            Buradan Işıklı Kasabası’ndaki leylek taşı mevkisinde su kaynağına giden ekip buradaki bakımsız ve kirli bölgeyi görünce oldukça yadırgadılar. Eskiden bir çok Çivrillinin uğrak yeri olan bölge, piknik alanı, çay bahçesi ve restoranlarıyla cazibe merkezi iken şimdi adeta bir mezbeleliğe bürünmüş durumda.

            Çivril’in en güzel bölgesinden birisi olan Işıklı kasabasının antik tarihi değeriyle birlikte giderek terk edilmiş bir kasaba haline gelmesi, anılardaki Işıklı’yla birleşince ilginç bir çelişki oluşturdu. Büyükşehir olduktan sonra burası gibi doğal, kültürel ve turistik bölgelerin yeni projelerle yeniden ayağa kaldırılması konusunda ortak fikir birlikteliği sağlandı. Bu konuda Denizli basınının da misyonu olduğu belirtildi.

            IŞIKLI GÖLÜ VE BEYDİLLİ BALIKÇILIĞI

            ÇİVRİL IŞIKLI GÖLÜ, BİR DÖNEM KEREVİT, TURNA VE SAZAN BALIĞIYLA MEŞHUR BİR YERDİ. ŞİMDİ TARIMSAL SULAMADA KULLANABİLMEK VE KİRLİLİKTEN KURTARILMASI İÇİN AKTİF ÇALIŞMALAR YAPILMALI.

            Işıklı Gölü ketsel, evsel atıklar, tarımsal atık ve ilaçlama politikaları, av ve avcılıkla ilgili temel sorunlar, kaçak avlanma ve alabalık çiftliklerinin neden olduğu kirlilikler nedeniyle hızla kirleniyor. Çivril Kent Konseyi’nin son genel kurulu da bu sorunu işledi. Başkan İbrahim Hakkı ASLAN bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Gerekli kurumlara soruna dikkat çekmek için çeşitli başvurular yapılacak. Ama asıl bu suyun kirlenmesinin önüne geçmek ve bütün Ege Bölgesi hattında bölgeye büyük bir zenginlik katan Menderes nehrinin tertemiz akışını sağlamak için hepimize ve basına büyük görevler düşüyor. “ dedi.

            Beydilli’de göl kenarında poz veren basın temsilcileri buradan Gümüşsu Şelalesi’ne geçti.

            GÜMÜŞSU İLÇENİN DOĞAL SİT ALANI

            Gümüşsu beldesinin sarp ve dar yollarından şelaleye geçen ekip buradaki kerpiç evler ve otantik yaşantısından oldukça etkilendi. Şelaleye az bir mesafe kala yürüyerek giden basından arkadaşlar suyun gürül gürül akan serinliğine hayran olmaktan geri duramadılar. Manzarası ve doğasıyla Akdağ’ın eteğinde şirin bir belde olan Gümüşsu, belde de yaşayan insanlarıyla adeta bir kültür hazinesi.

            Dönüşte halk kahvesinde hem çay içip dinlenen ekip burada halkla konuşma olanağı da yakaladı. Özellikle başkan İbrahim Hakkı ASLAN’a büyükşehir olmak istemediklerini vurgulayan kasaba sakinleri çeşitli sorular sordular. Çalışmanın yasal bir düzenleme olduğunu ve yeni dönemde seçimden sonra büyükşehir meselesinin nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz diyen başkan ASLAN, köylülerin sorularını yanıtladı.

            Denizli basın temsilcileri geziden oldukça memnun kaldılar. Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı ASLAN’ı gezi ve ev sahipliği için teşekkür eden gazeteciler ilçemizden mutlu ayrıldılar.

            Çivril kentsel dönüşüm alanı ve Bayraktepe mesire alanında yapılan çalışmaları yerinde gözlemleyen ekip projeyi çok büyük buldu. Özellikle merkezde tamamlanan renkli taş parke yol ile Çivril Kent Konseyi binasına ilgiyle izleyen basın temsilcileri Çivril’de yapılan hizmet ve projelerimizden hayranlıkla söz ettiler.

            Ayrıca Çivril basını ile de sıcak ilişkiler kurulurken özellikle büyükşehir olduktan sonra yerel basında yaşanacak değişiklikler, ilanlarla ilgili yeni düzenlemeler ve ilçelerdeki durum hakkında verimli görüş alışverişleri yapıldı. Basın mensupları ilçemizden ayrılırken yaz ayında Kocayayla ve Tokalı Kanyonu gezisi için yeniden gelme programı için sözleşildi.

  
1609 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası