• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
ÇİVRİL KENT KONSEYİ 10. GENEL KURULUNU YAPTI

 2009 YILINDA KURULAN ÇİVRİL KENT KONSEYİ 10. GENEL KURULUNU KENDİ BİNASINDA YAPTI. ÇİVRİL KENT KONSEYİ KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILAN GENEL KURULA BELEDİYE VE KENT KONSEYİ BAŞKANI İBRAHİM HAKKI ASLAN BAŞKANLIK EDERKEN, IŞIKLI GÖLÜ KİRLİLİĞİ VE ÖNLENMESİ SORUNU ANA GÜNDEM KONUSU YAPILDI.

            Kurulduğu günden beri 10. Genel kurul toplantısını yapan Çivril Kent Konseyi, üyeleri ve halkla bir arada toplandı. Yapımı yeni tamamlanan ve ilk kez genel kurula ev sahipliği yapan Çivril Kent Konseyi Sosyal Tesisleri, Çivril’in en gözde mekanı haline geldi. Yakında resmi açılışının da yapılacağı merkez kent konseyi etkinlikleri ve sosyal, kültürel değişik faaliyetler için halkımızın hizmetinde olacak.

            Açılış konuşmasını ve gündem maddelerini başkan İbrahim Hakkı ASLAN’ın yaptığı toplantı üyelerin görüşü ve önerileriyle devam etti. Toplantıya Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Ali EMRE, Kıralan Belediye Başkanı Bayram GÜMÜŞ, Ziraat Odası Başkanı Mehmet ÖZKUL,  üyeler, onur üyeleri ve izleyiciler katıldı.

            Çivril’in çevre sorunla-rının ana gündem konusu olarak işlendiği toplantıda çeşitli görüşler ve çözüm önerileri sunuldu. Özellikle Işıklı Gölü kirlenmesi sorununun konuşulduğu toplantıda ziraat atıklarının toplanarak kontrollü şekilde nakledilmesi tartışıldı. İlçe Tarım Müdürü Numan ERTUĞRUL’un konu ile ilgili birkaç kasabada yaptıkları çalışma örnekleri anlatıldı. Konunun tüm köy muhtarlarıyla toplantı yapılıp atıkların toplanmasıyla ilgili karar alan genel kurul burada yaşayan çiftçilerin de kirlenmeye karşı çalışma yürütmesi benimsendi. Ayrıca ilgili kurumlara kirlenme sorunuyla ilgili Çivril Kent Konseyi olarak çeşitli yazışmaların yapılması kararlaştırıldı.

            Ayrıca Karabedirler köyü yolundaki çöplük çevresinde gönüllülerin ve belediye personelinin ortaklaşa yapacağı bir çalışmayla çevre temizliği yapılması kararlaştırıldı.

            İlçemizde yaygın olarak kullanılan bisiklet konusunda da bir takım etkinliklerin yapılması önerisi de kabul edilerek bu yönde çalışma yapılması kararlaştırıldı.

            Katılımcıların ilçemizle ilgili çeşitli sorularını da yanıtlayan başkan İbrahim Hakkı ASLAN özellikle sosyal ve kültürel etkinliklerin daha çok yapılması için her türlü önerilere açık olduklarını söyledi. Oturum başkan ASLAN’ın kapanış konuşmasıyla sona ererken yeni salonda sohbet devam etti.

  
956 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası