• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Başkan - Doktor Kavgasında Son Durum

            Sağlık-sen Denizli Şubesi, Çivril İlçesi'ne bağlı Kıralan Beldesi'nde MHP'li Belediye Başkanı Bayram Gümüş'ün kendisini darp ettiğini iddia eden Dr. Soner Er'e destek çıktı. Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, "Sağlık Bakanlığı maalesef doktorlara ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları görmezlikten geliyor" dedi.

            Sağlık-Sen Denizli Şubesi'nde Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Metin Yüksel Koçoğlu, Kıralan Belediye Başkanı Bayram Gümüş ile Aile Sağlığı Merkezi doktoru Soner Er arasında yaşanan darp iddialarına değindi. Koçoğlu, "Kıralan Belediye Başkanı Bayram Gümüş, Dr. Soner Er'i önce cep telefonuyla arayıp hakaret etmiş, sonra da Aile Sağlığı Merkezi Lojmanı'na giderek darp etmiştir. Doktor arkadaşımızın maruz kaldığı şiddetten dolayı, ellerinde, yüzünde ve boynunda çizikler oluştu. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yaşamış olduğumuz insanlık dışı olay ülkemizin değişik bölgelerinde yaşanmaktadır. Şiddet, hiçbir zaman hak arama yolu değildir. Sağlık çalışanlarının, sendikamızın tüm uyarılarına rağmen sağlık alanında artan şiddet, Sağlık Bakanlığı tarafından görmezlikten geliniyor. Sağlık çalışanlarına şiddetin son bulması için caydırıcı ve etkin cezaların uygulanması gerekiyor" diye konuştu.

            Koçoğlu, Dr. Soner Er'in darp edilmesinden 2 saat sonra Kıralan Beldesine gittiklerini kaydederek, "Doktor döven başkan yargıya hesap verecek. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu" dedi.

            Doktoru Dövdüğü İddia Edilen Başkan Gümüş: “Darp Yok, İtişme Var”

            Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Gümüş, şunları kaydetti: "Denizli'den gelen müfettiş arkadaşlarımıza, 0–6 yaş grubu çocukların listesini almak için gittik. İki doktorumuz var. Biri çıkardı verdi, diğeri de izinliymiş. Aradık, 'Ben izinliyim, seni filan tanımıyorum.' dedi. Biz de anlatmak için oraya gittik. Asıl mağdur olan benim. Şikâyetçi olmuş, basına duyurulmuş. Öyle bir darp olayı olmadı, bir itişme yaşandı. Annesine vurur muyuz? Estağfurullah. O bana çıtayla vurdu. İkisi birden saldırdı. Kendimi zor kurtardım. Bu arkadaşın evinde de yemek yedim, o da benim evime geldi. Sonra zaten diğer doktor ayırdı. Bir husumetim yoktur. Ben kendi şahsım için gitmedim” dedi.

  
1120 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası