• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

ÇOCUKLARIN BİSİKLETLERİNE DOKUNULMASIN

ÇOCUKLARIN BİSİKLETLERİNE DOKUNULMASIN

Çivril'de çocukların bisikletlerini çalan kişiler sadece bisiklet değil onların umutlarını, hayallerini de çalıyor.
Bisikletimi geri getirin diye göz yaşı döken 11 yaşında iki tane 6. sınıf öğrencisinin aynı anda bisikletleri çalındı.
BİSİKLETLERİNE KİLİT ALIRKEN ÇALDIRDILAR
Gözü gibi baktıkları bisikletlerine çalınmasın diye milyoncuya kilit almak için girdikleri esnada bisikletleri çalınması ile birlikte dünyaları başlarına yıkıldı.
Nevişet Kameroğlu İlk Okul öğrencisi Mehmet Yiğit Vural aynı sınıfta olan arkadaşı İsmail Utku Orhan'la birlikte Çivril merkezde bisikletlerinin çalınmasını ve çaresizliklerini gazetemize gönderdiği mesajda şu sözlerle anlatıryor:
"Merhaba ben Mehmet, 11 yaşındayım. Bugün arkadaşım Utku ile beraber çarşıda milyoncunun önüne bisikletlerimizi bıraktık ve içeriye kilit almak için girdik. Çıktığımızda bisikletlerimiz yoktu. Ve biz çok ağladık. Aradık bulamadık. Bisikletlerimiz çalınmış.”
Bisikletini nasıl zor şartlar altında aldığını şöyle anlatıyor Mehmet Yiğit Vural; "Ben o bisikleti alabilmek için bütün yaz oto yıkamada çalıştım. Hiç tatil yapmadım. O bisiklet benim anlımın teri. Benim bisikletimi değil benim emeğimi anlımın terini çaldılar.”
YARDIMA KOŞTU
Yoldan geçen bir bayanın kendilerine yardım ettiğini ifade eden Vural; "Biz çok ağlıyorduk. Ne yapacağımızı bilemiyorduk. Yoldan geçen bir bayan bizi ağlarken görünce yanımıza geldi ve bizi dinledi. Hemen polisi aradı. Polisler gelemeyeceği için bizi karakola götürdü. Yardımları için o bayana da çok teşekkür ediyoruz. Polis abiler bize olayı anlattırdılar. Bisikletleri bulacaklarını söylediler. Polis abilere de çok teşekkür ediyoruz.”
ÇOCUKLARIN BİSİKLETLERİNE DOKUNAMASIN
Hırsızlığın çok kötü bir şey olduğunu söyleyen Mehmet ve Utku son olarak şunları söyledi; "Bisikletlerimizi geri getirsinler. Hırsızlık çok kötü bir şey. Çocukların emeklerini çalınmasın. Polis abiler çalanları yakalasın. Artık hiç kimse çocukların bisikletlerine dokunamasın.”
Çocukların bisikletleri büyükler tarafından mı yoksa çocuklar tarafından mı çalındı, bulunacak mı bulunamayacak mı bilinmiyor ama bilinen bir gerçek varsa o da 11 yaşında çalışarak, emek vererek aldığı bir bisikletin çalınması ile yaşadığı travmanın çocuklar üstündeki etkisinin büyük olduğu. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası