• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

OHAL ÜÇ AY UZATILDI

OHAL ÜÇ AY UZATILDI

Denizli Valiliği, kentte genel güvenliğin, asayiş ve kamu düzeninin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla toplantı, yürüyüş ve açıklamaları, 19.10.2017-16. 01.2018 tarihleri arasında izne bağladı.
Çivril Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre; "Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketleri sebebiyle ilan edilen ve ülke genelinde devam etmekte olan Olağanüstü Hal. Bakanlar Kurulu kararınca 19. 10.2017 Perşembe günü saat:01.00'dan geçerli olmak üzere 3 ay süre ile tekrar uzatılarak TBMM tarafından onaylanmıştır.
FETÖ/PDY, PKK/KCK, DEAŞ ve DHKP/C başta olmak üzere terör örgütleri ülkemizin milli birlik ve beraberliğine kast eden eylem ve faaliyetlerini çok farklı yol ve yöntemlere başvurarak sürdürmekte. Anayasa ve diğer yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşleri gibi temel hak ve hürriyetleri de istismar etmektedir.
Terör örgütlerinin yapılacak etkinliklere katılacak kişilere karşı saldırı ve provokatif eylemlerde bulunabileceği, barışçıl etkinliklerin istismar edilerek yasadışı örgüt propagandasına dönüştürülebileceği, karşıt görüşlü gruplar arasında istenmeyen olaylara neden olabileceği değerlendirilmektedir.
Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması, can ve mal güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, hak ve özgürlüklerin korunması amacı ile İl sınırları içerisinde, Devlet kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi programlar ve etkinlikler hariç "açık alanlarda yapılacak olan her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, oyun, temsil, gösteri, basın açıklaması, imza kampanyası, stant açma, bildiri dağıtma, çadır kurma, oturma eylemi vb. Etkinliklerin" 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11'inci maddesi kapsamında Olağanüstü Hal Süresince Valilik Makamının 25/10/2017 tarih ve 2017/1761 sayılı Olur'u ile izne bağlanmıştır." Denildi. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası