• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

Hal Köprülü Kavşağı Denizli'ye çok yakışacak

Hal Köprülü Kavşağı Denizli'ye çok yakışacak

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ulaşım alanındaki dev yatırımlarından olan Hal Köprülü Kavşağı inşaatı devam ediyor. Denizli-İzmir Karayolu'nda trafiğin kesintisiz ve güvenli bir şekilde akması için hayta geçirilecek proje zamandan ve yakıttan büyük tasarruf sağlayacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde yaptığı ulaşım atağı devam ediyor. Bu kapsamda trafiğin daha akıcı olması için hayata geçirilen en önemli projelerden birisi olan Hal Köprülü Kavşağı projesi inşaatı hızla sürüyor. Denizli- İzmir Karayolu üzerinde daha güvenli ve kesintisiz bir trafik akışının sağlanmasını amaçlayan proje çalışmalarını inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çalışanlara kolaylıklar diledi. Başkan Zolan'a Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, Fen İşleri Dairesi Başkanı Nuriye Çevni, Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü ve beraberindekiler eşlik etti. Denizli İzmir Karayolu bağlantısının yanı sıra,Denizli Büyükşehir Belediyesinin kısa süre önce hizmete aldığı ve Ankara-İzmir Çevreyolunu şehir merkezine bağlayan Bozburun Köprülü Kavşağı ve Denizli’nin yeni çevre yolu olarak planlanan 50 metre genişliğindeki yolun da bağlantı noktasında bulunan Hal Köprülü Kavşağı, ard germe tekniği kullanılarak yapılıyor.
6 şeritli olacak
3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olarak planlanan yolun toplam genişliği ise 30 metre olacak. Tamamlandığında 313 metre uzunluğa sahip olacak Hal Köprülü Kavşağı, Denizli-İzmir Karayolu’nda transit geçişlere imkan sağlayacak. Işık bekleme süresini ortadan kaldırarak, zaman ve yakıttan büyük tasarruf sağlayacak kavşak ile ulaşım güvenliği en üst seviyeye çıkarılacak. Yan yolların hafriyat çalışmaları devam eden Hal Köprülü Kavşağı'nda köprünün iskelesi kuruldu ve tabyaların demir döşeme işlemlerine de başlandı.
"Sürdürülebilir, güvenli ve kesintisiz bir trafik akışı”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ulaşım yatırımlarının kentin 4 bir tarafında sürdüğünü kaydetti. Başkan Zolan, "Hedefimiz, sürdürülebilir, güvenli ve kesintisiz bir trafik akışı sağlayarak zamandan ve yakıttan tasarruf edebilmek. Denizli-Ankara Karayolunda yaptığımız çalışmaların tamamlanmasının ardından Denizliİzmir Karayolunda da çalışmalarımız devam ediyor. Bu aksta hayata geçireceğimiz projelerle Denizli-İzmir Karayolunun da kesintisiz olarak akmasını amaçlıyoruz. İnşallah vatandaşlarımız daha rahat ve konforlu bir ulaşıma kavuşacak” dedi.
"Konumu itibari ile oldukça önemli bir nokta”
Denizli-İzmir Karayolu üzerinde yapımı devam eden Hal Köprülü Kavşağı'nın önemini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “En önemli ulaşım projelerimizin başında gelen ve Ankara, Antalya ve İzmir Karayollarının bağlantı noktasında bulunan Üçgen Köprülü Kavşaklarında çalışmalar da devam ediyor. Bu bölge ile birlikte, Sanayi Bağlantı Köprüsü ve Hal Köprülü Kavşağı projelerinin de tamamlanması ile Denizli İzmir Karayolu üzerinde trafikte ciddi bir rahatlama bekliyoruz. Hal Köprülü Kavşağı’nda da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Burası konumu itibari ile oldukça önemli bir nokta. Yapımını tamamladığımız ve Ankara-İzmir çevre yolunu şehir merkezine bağlayan Bozburun Köprülü Kavşağı ile Denizli’nin yeni çevre yolu olarak planladığımız ve Üçler, Bahçelievler, Barbaros, Yenişehir gibi bölgelerde yaşan vatandaşlarımızın Üçgen’e uğramadan Ankara Karayoluna bağlanabilecekleri 50 metre genişliğe sahip yolumuzun da bağlantı noktası. Buradaki çalışmalarımız tamamlandığında ulaşım anlamında önemli bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız. En kısa sürede buradaki çalışmalarımızı tamamlayıp Hal Köprülü Kavşağını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
T.C. Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası