• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

MACERACILARIN CENNETİ TOKALI KANYONU

MACERACILARIN CENNETİ TOKALI KANYONU

Akdağ İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü (AKİDAK) düzenlediği doğa yürüyüşü ile 16 kilometrelik Tokalı Kanyonu parkurunu geçti.
Hafta sonu düzenlenen etkinlikte Çivril ve Afyon Doğa Sporları Kulübünden 50 kişinin katıldığı Akdağ Kocayayla ve Tokalı Kanyon yürüyüşü ile yaklaşık toplam 32 kilometrelik parkur geçildi. Çivril’in önemli doğa turizm merkezlerinden olan ama tanıtımı yapılamayan Tokalı kanyon yürüyüşü ile olarak açıklama yapan AKİDAK Başkanı Erkan Atilla “İsmen bilinen ama çok fazla kişinin görmediği Tokalı Kanyonu Çivrilli ve Afyonlu doğa sporu severlere tanıtmak için güzel bir gezi düzenledik” dedi.
Kızılgeyik ve Kızıl Akbabaların doğal yaşam alanı da olan Tokalı Kanyonu Türkiye doğa turizmine kazandırmak için yıl içinde farklı etkinlikler yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Erkan Atilla “Akdağ Tabiat parkı birçok endemik canlıya ev sahipliği yapan bir bölge. Kızıl Geyik ve Kızıl Akbabaların yanı sıra birçok bitki türüne ev sahipliği yapan Tokalı Kanyonun doğal güzelliğini bozmadan tanıtmak için çalışıyoruz. Tokalı Kanyon ve Akdağ Tabiat parkı Türkiye’nin yeniden keşfedilmeyi bekleyen gizli cennetlerinden biri” dedi.
16 kilometrelik Tokalı Kanyon yürüyüşüne ilave olarak Akdağ Kocayayla parkurunun da ilave edildiği yürüyüş yaklaşık 4 saat sürdü. AKİDAK bir sonraki gezisini 27 Ağustos’ta ‘Akdağ Zirve yürüyüşü’ olarak yapacak.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası