• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLE HDP'Yİ AYNI SAFTA GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLE HDP'Yİ AYNI SAFTA GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Referandum çalışmalarına başlayan CHP Çivril İlçe Örgütü Sundurlu Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Nisan ayında yapılması planlanan anayasa değişikliği referandumu için çalışmalar başlayan CHP Çivril İlçe Örgütü mahalle gezilerine başladı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Sundurlu Mahallesini ziyaret eden partililer vatandaşlara referandumda neden hayır oyu kullanılması gerektiğini anlattı.
İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu başkanlığında gençlik kolları üyeleri ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Sundurlulu olan Ünal Karaosmanoğlu’da hazır bulundu. Mahalle kahvesinde yapılan bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını ilçe başkanı Ömer Köseoğlu yaptı. Köseoğlu yaptığı konuşmada Başbakan Binali Yıldırım’ı eleştirerek ‘hayır diyenleri terörist ilan etmek ülkeyi böler parçalar’ dedi.
ATATÜRK’TEN DAHA GENİŞ YETKİLER VERİLECEK
Konuşmasında yapılacak olan referandum sonrası başkanlık sistemine geçilmesi durumunda başkan olacak ismin çok geniş yetkilere sahip olacağının altını çizen Köseoğlu ‘Atatürk’ten daha geniş yetkilere sahip birisi başımıza gelsin diyorsanız evet demek gerek’ dedi. AK Parti iktidarında hükümet yetkililerin Oslo’da PKK ile görüştüğünü ifade eden Köseoğlu ‘Ak Partililer HDP ile görüştü, Oslo’da görüşen yine bunlar, çözüm sürecinde oturup konuşan yine bunlar. CHP ile HDP’yi aynı safta göstermeye çalışıyorlar’ dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde çoğu partilinin sandığa gitmediği için CHP olarak beklenen başarıyı elde edemediklerini belirten Ömer Köseoğlu ‘Eğer cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi sandığa gidenler az olursa sandıktan evet çıkar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde katılım oranı % 81 idi. Bu referandumda hayır verecekler eğer sandığa gitmezse bu evet oylarının çok çıkmasına yarar. Özellikle Doğu bölgelerinde OHAL’den dolayı halk sandığa gidemezse evet oyları fazla çıkar. Başkan olanda özerklik verirse diye düşünmek gerek’ dedi. Ömer Köseoğlu’nun konuşmasından sonra Ünal Karaosmanoğlu’da referandum ile ilgili bir konuşma yaptı. Toplantı hazırlanan sinevizyon sunumunun izlenmesinden sonra sona erdi.
Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası