• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

“YEREL BASIN GÜÇLÜ OLMALIDIR”

“YEREL BASIN GÜÇLÜ OLMALIDIR”

Denizli’den süreli basın kartı almaya hak kazanan 4 gazeteciye basın kartlarının takdimi için Denizli’ye gelen Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur, 15 Temmuz’un basının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirterek; “Yerel basın güçlü olmalıdır” dedi.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne (BYEGM) bağlı Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürlüğü tarafından Denizli’de yerel basın buluşması gerçekleştirildi. Buluşmaya Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ömer Faruk Özer ve gazeteciler katıldı. Basın kartı takdim töreni Denizli teleferikte sabah kahvaltısı ile başladı. Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur, yerel basının gelişip güçlenmesi için her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek “Bir arada bulunmak ve birbirimizi tanımak adına bu tarz toplantılar düzenliyoruz. Aydın’da üç, Muğla’da iki gazeteciler cemiyeti var. Dolayısıyla basın ile birliği sağlamak konusunda tek başarılı ilimiz Denizli’dir. Basın enformasyon olarak bizler, arkadaşlarımızın bize düşen ne kadar işi varsa halletmeye çalıştık. Hiçbir zamanda bizden kaynaklanan bir aksamamız olmadı. Sarı basın artık önemli bir durum almaya başladı. 15 Temmuz olayı basının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Basın olmazsa hiçbir şey yok. Bizler yerel basının güçlenmesi için varız. Daha güçlü bir basının oluşması için gayret edersek, Trabzon, İzmit illeri gibi güçlü yerel basına kavuşuruz. Cemiyet birlikteliğini basındaki güçlenme içinde sağlayabilirsek daha da ilerleriz. Gazeteler özellikle ajansların haberlerini kullanmaktan ziyade kendileri özel haber yaparsa iyi olur” diye belirtti.
“BİZDEKİ BİRLİK BERABERLİK BAŞKA YERLERDE ÇOK YOK”
İlk konuşmayı Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol yaptı. Başkan Varol “Muğla İl Müdürlüğü bize her konuda yardımcı oluyor. Eskiden basın kartı almak daha zordu. Şu an hem kolay hem de bize yardımcı olan bir kurum var. 4 gazeteci arkadaşımıza sarı basın kartı vermek için toplandık. Denizli’de yaklaşık 50’nin üzerinde sarı basın kartı sahibi gazeteci bulunuyor. Bu sayının da giderek artmasını bekliyoruz. İmkanı olan ve şartları tutan arkadaşlarımızın bu kartlara başvurması ilerde onlar için bir avantaj olacaktır. Denizli basını Türkiye’de ve bölgemizde çok önemli bir yer teşkil ediyor. Diğer illere baktığımız zaman bizdeki birlik beraberlik başka yerlerde çok yok” diye konuştu.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Bağbaşı Yaylası ve Teleferik Tesislerinde yapılan toplantıya Çivril’den; Yeşil Çivril Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bülent Çakır ile Çivril 30 Ağustos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şahin Şahan katıldı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası