• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

TGC-KAS 83. Yerel Medya Semineri tamamlandı

TGC-KAS 83. Yerel Medya Semineri tamamlandı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC)’nin Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği ve bugüne kadar 8 bin gazetecinin sertifika aldığı meslek içi eğitim seminerleri sürüyor. Aydın, Muğla, Denizli ve Burdur'dan gazetecilerin katıldığı 83. Yerel Gazetecilik Semineri Marmaris Elagance Otel’de yapıldı. Seminere; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sekreter Yardımcıları Niyazi Dalyancı ve Ahmet Özdemir, Ankara Temsilcisi Taylan Erten, Hukuk Danışmanı avukat Gökhan Küçük, Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği (KAS) Türkiye Temsilcisi Sven-Joachim Irmer, Marmaris Belediyesi Başkan Vekili Dursun Kaplan’ın aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı. Muğla Valisi Amir Çiçek, Datça Kaymakamı ve Marmaris Kaymakam Vekili Vehbi Bakır da seminerin akşam yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi.Seminerin açılış konuşmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ve Konrad-AdenauerStiftung Derneği(KAS) Türkiye Temsilcisi Sven-Joachim Irmer ve Marmaris Belediyesi Başkan Vekili Dursun Kaplan yaptı.
BAŞKAN TURGAY OLCAYTO: İŞSİZLİK HIZLA ARTIYOR
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, şöyle konuştu:
“Türkiye’de gerçekten gazetecinin işi zor. Eskiye dönüp baktığımızda tek parti döneminden başlayarak gazeteciler hep sıkıntı altında kalmışlar. Neden birlik olamıyoruz? Geçmişte de patronlar gazetecilerin sendikalardan çıkmalarını istediklerinde direnemedik. Sendikalaşma oranı yüzde 2,5’u geçmiyor. 2007 yılından beri basınımız hem televizyonlarda hem gazetelerde son derece dağınık bir durum sergiliyor. Bugün işsiz gazeteci sayısı çığ gibi büyüyor. 15 Temmuz darbe girişimin ardından OHAL ilan edildi. Hemen ardından çok sayıda gazete ve televizyon kapatıldı. Gazetelerin kapatılması hızla da devam ediyor. Çok sayıda meslektaşımız işsiz kaldı. Güneydoğu’da artık haber partallarına erişim de engelleniyor. Cumhuriyet Gazetesi, şimdi çok zor durumda. Çok değerli arkadaşlarımız bugün cezaevindeler. Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay da cezaevinde. Gazeteciler arasında dayanışma bugünlerde çok önemli. Biz basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Gazetecilerin tutuksuz yargılanması gerektiğini düşünüyoruz. Evrensel gazetecilik kurallarına göre gazeteci nesnel olmalıdır. Gazeteci sadece barıştan yana taraftır. Onun dışında her şeye nesnel bakmalıdır. Bugünkü durumda bile elimizden geldiğince dik durmaya çalışıyoruz. Eğilmedik, eğilmeyeceğimizi söylüyoruz. Bizimle birlikte olan meslek örgütlerine çok teşekkür ederiz. Dayanışmamızı sağlam tutalım. Dik duruşumuzu hiç bozmayalım. Gazetecilik, yazarlık, sanat yapmak suç değildir. Türkiye’de insanlar yeteneklidir. Sonuna kadar bu çabalarını gösterecekler diye düşünüyorum. İktidarlar her zaman gelip geçer, gazetecilik hep kalacak.”
SVEN-JOACHIM IRMER: GAZETECİLİK DEMOKRASİİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR
Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi (KAS) Sven-Joachim Irmer de konuşmasında şu noktalara dikkat çekti:
“Gazetecilik son derece önemli. Gazetecilik demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Demokrasinin temeli yerelden başlar. Bundan dolayı da yerel medya, halkın kendi bölgelerinde olup bitenler hakkında doğru bilgi kaynağı olmasından dolayı bu bilgilendirme seminerleri çok önemlidir. Konrad-Adenauer-Stiftung tüm dünyada demokrasi, hukuk devletinin yerleşmesi, insan haklarının gerçekleşmesi için çaba göstermektedir.”
SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI
Seminer; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun Değerlendirme Konuşması ve Sertifika Töreni ile sona erdi. Seminere Çivril 30 Ağustos Gazetesi’ni temsilen Yazı İşleri Müdürü Şahin Şahan Katıldı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası