• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

DENİZLİ VALİLİĞİNDEN OHAL AÇIKLAMASI

DENİZLİ VALİLİĞİNDEN OHAL AÇIKLAMASI

Denizli Valiliği, Olağanüstü Hal (OHAL) tedbirlerine aykırı hareket edenlerin, fiilleri başka bir suç oluştursa bile bir aydan altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılacağını bildirdi.
Valilik İl OHAL Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, OHAL kararı çerçevesinde, il sakinleri ile dışarıdan Denizli'ye girecek kişiler için kimlik belirleyici belge taşıma mecburiyetinin getirildiği, bu mecburiyete uymayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre 219 lira ceza uygulanacağı belirtildi.
Ruhsatlı da olsa her nevi silah ve mermilerin taşınması veya naklinin yasaklandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Her türlü cephaneler, bombalar, tahrip maddeleri, patlayıcı maddeler, radyoaktif maddelere veya yıkıcı, aşındırıcı, yaralayıcı eczalar veya diğer her türlü zehirler, boğucu gazlar veya benzeri maddelerin bulundurulması, hazırlanması, yapılması veya nakli yasaklanmıştır. İlimiz genelinde güvenliklerinin sağlanması gerekli görülen tesis ve teşekküllerin bulunduğu alanlara girişi veya çıkışı düzenlemek, kayıt altına alma işlemlerinden ilgili kurum müdürlükleri sorumlu olacaktır. Olağanüstü Hal Kanununun ceza hükümleri başlıklı 25. maddesi 1. fıkrasının (b) bendi gereğince, valiliğimiz tarafından bu kanun veya diğer kanunlarla verilen yetkilere dayanılarak alınan tedbir-lere aykırı hareket edenler, emirleri dinlemeyenler veya istekleri yerine getirmeyenler veya kimliklerine dair kasten gerçeğe aykırı bilgi verenler veya bilgi vermekten çekinenler, fiilleri başka bir suç oluştursa bile ayrıca bir aydan altı aya hapis cezası ile cezalandırılacaktır.”


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası