• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351

ÇİVRİL’İN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK DEV PROJE BAŞLADI

Zirai ve hayvansal ürünlerin fiyatlarını arz ve talebe göre oluşturan, oluşan bu fiyatların tescil ve ilan edildiği kuruluşlar olmasıyla tarımsal ürün üretimi yapan ve ekonomisi tarıma bağlı yerleşim yerleri için hayati önem taşıyan Ticaret Odası’nın inşaat çalışmaları başladı.
Menteş mahallesinde bulunan 40 Bin Metre kare arsa üzerine kurulacak olan Borsa hizmet binası silo ve depolarının inşaatının iki yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’in başlama startını verdiği çalışmaların ilk bölümünde Denizli Büyükşehir ekipleri düzeltme ve yol açma çalışması yapacaklar. Üst yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra depo silo ve hizmet binası ile sosyal alanların yapılacağını belirten Çivril belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven Çivril ve çevre ilçeler için hayati bir öneme sahip olan Ticaret Borsamızın inşaatına başladık ve en kısa zamanda da tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.
SADECE ÇİVRİL İÇİN DEĞİL BÖLGE İÇİN’DE ÖNEMLİ
Ekonomisinin %80 tarıma bağlı olan bir ilçede bu güne kadar Ticaret Borsası olmamasının büyük eksiklik olduğunu belirten başkan Güven “Çivril gibi ekonomisi tarıma dayalı bir ilçede bu güne kadar tarımsal ürünlerin değerinde alınıp satıldığı üreticinin hakkının korunduğu bir kurumun olmaması büyük eksiklik. Biz Çivril için büyük şeyler düşünüyoruz dediğimizde bizi anlamakta zorlananlar bu tesisi görünce bizi anlayacaklardır” dedi. İnşaat çalışmasını yerinde inceleyen ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Güven “bugün başladığımız bu tesis ile Çivril’in geleceğini kurtaracağız. 40 Bin metrekare arsa üzerine yapılacak Ticaret Borsası’nın içinde bir hizmet binası, yaklaşık 1000 metrekare olacak şekilde tasarlanmış 38 depo ve işyeri ile kuru bakliyat ve hububat ürünlerinin depolanabileceği 35 silo olacak. Çivril’de yetişen Haşhaş, Çekirdek, Nohut, Susam gibi hububat ve bakliyatın yanı sıra meyve alım satışı da yapılacak. Sadece Denizli’deki alıcılar değil ülkenin ve dünyanın her yerindeki alıcılar Çivril’de üretilen ürünleri buradan takip edip değerinde alabilecekler” dedi.
ÇİVRİL BÖLGEDE MERKEZ OLACAK
Ticaret Borsanın sadece Çivril’li üreticilere değil Çal, Bekilli, Baklan, Çardak, Bozkurt, Karahallı ve Sivaslı’lı çiftçilere de hizmet edeceğini belirten Başkan Güven “ilçemizde hizmete açılacak Ticaret Borsası bölge ilçe ve köylerdeki üreticilere de hizmet vereceği için Çivril bu bölgenin parlayan yıldızı olacak” dedi.
ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİ ARTIK KANDIRILAMAYACAK
Borsa sayesinde üreticinin dolandırıcılara karşı korunacağını da belirten başkan Güven “yıllardır Çivril’e gelerek gönlüne göre fiyattan ve ödeme şartlarından mal alan aracılar artık ürünleri borsa aracılığıyla alacakları için çiftçinin dolandırılması ya da ürünü nü değerinden aşağı satarak zarar etmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak” dedi.
SÖZ VERDİK YAPIYORUZ
Ticaret Borsası yapacaklarını seçim sürecinde gezdikleri her yerde söylediklerini ve söz verdiklerini söyleyen Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven “söz verdik yapıyoruz. Biz seçimlere girerken Çivril için 118 Proje ile geliyoruz derken yapamayacağız hizmetlerin sözünü vermedik. Allah’ın izniyle de söz verdiğimiz 118 projeyi de hayata geçirmeye başladık” dedi.



1178 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası