• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

PAZARYERİNDE DUA EDİLSİN

Mayıs Ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alarak meclise önerge veren Ak Parti Meclis üyesi Niyazi Vural Çivrilli esnafların ve pazara dışarıdan gelen esnafların pazarın dualar ile açılması yönünde kendilerine müracaatları olduğunu ve bu yönde bir beklentileri olduğunu belirterek Çivril pazarının dua edilerek açılmasını istediklerini belirtti.
Mayıs Ay’ı meclis toplantısı için Cuma günü Belediye Meclis Toplantı salonunda toplanan Çivril Belediye Meclisi, Ak Partili Niyazi Vural’ın sunduğu ‘Pazar Duası’ önergesinin Çivril Müftülüğü ve Çivril Kaymakamlığının da görüşü alınarak uygulamaya konulması kararı aldı.
Konuyla ilgili olarak meclis üyelerine bilgi veren Niyazi Vural hem pazar esnafının, hem de Çivril’li Esnafların Perşembe günü pazar kurulurken pazar duası yapılması istediklerini belirterek “pazar duası uygulaması ahilik teşkilatının, Osmanlı’nın yapı taşlarından biri. Pazar duası çevre il ve ilçelerimizde uygulanan bir gelenek. Bu uygulamanın ilçemizde de yaşatılması yönünde hem Çivril’li esnaflarımızdan, hem de pazarcı esnafından talep geldi. Belediye olarak esnaf ve pazarcılardan gelen bu talebi değerlendirerek Ahilik geleneğini yaşatmalı ve bu geleneği tekrar canlandırmamız gerekiyor'' dedi.
Yapılan görüşmelerden sonra konunun Çivril Kaymakamlığı ve Çivril Müftülüğüne sorularak gelecek haftalarda uygulamaya konulması kararı alındı.



884 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası