• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

Çivril’de İlginç 1 Mayıs

1 Mayıs İşçi Bayramı Çivril kutlamaları yapıldı.
İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde Çivril Belediyesi, Hak İş, Hizmet İş, DİSK Genel İş sendika temsilcileri Eğitim-Sen, TGB ve CHP Çivril İlçe örgütünün organize ettiği İşçi Bayramı Kutlamaları Çivril Belediyesi önündeki kokteyl ile başladı. Kokteyle katılan Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven belediye önündeki tüm işçiler ve siyasi parti temsilcileri ile teker teker tokalaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Objektiflere yansıyan günün en ilginç karelerinden birisi de yine Çivril Belediyesi önünde Gürcan Güven ve geçtiğimiz hafta kendisini protesto eden CHP Çivril Gençlik Kolları Başkanı Nejdet Çakmakcı’nın sevgi gösterisi oldu.
Buradaki etkinliğin ardından Atatürk Anıtı önüne yürüyen topluluk burada da basın açıklamalarını yaptıktan sonra olaysız bir şekilde tören alanını terk ettiler.
İşte Eğitim Sen’in basın bildirisi:
Ey! Zincirlerinden başka kaybedecek hiçbir şeyleri olmayan İşçiler,
Topraktan öğrenerek bilen Köylüler, Kamu Emekçileri, Gençler, Eğitim ve Sağlık Hakları, Geleceği Gasp Edilenler,
Ey! Her gün iş arayıp annesinin babasının yardımıyla yaşayan İşsizler, Kadınlar, Yoksullar, Açlığın Pençesinde Yaşam Mücadelesi Verenler;
Değerli basın emekçileri.
Hoş Geldiniz,
İşçilerin, emekçilerin, 8 saatlik işgünü, sendika, sigorta, haftalık, yıllık izin, kıdem tazminatı vb. bugün sahip oldukları pek çok hak; kapitalist patronlara karşı, gerektiğinde canlarını feda ettikleri çetin mücadeleler sonucu kazanılmıştır. 1 Mayıs bu tarihi mücadelelerde bir dönemeç noktası olmuştur.
Emekçiler her yıl ekonomik, sosyal hak taleplerinin yanında, taleplerini siyasal alana da genişleterek, 1 Mayıs’ı sermaye cephesine karşı Birlik, Mücadele, Dayanışma Günü olarak kutladılar. İşçilerin sahip oldukları tüm haklar bu mücadeleler içinde şekillendi ve kazanıldı.
Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, barışın adaletin ve demokrasinin egemen olması için mücadele eden bizler 1977’nin mücadeleci ruhu ve GEZİ DİRENİŞİNİN kararlılığı ile sokaklarda meydanlarda, tarlalarda okullarda her yerdeyiz. Bugün dünyanın her yerinde emeğiyle geçinenler, ayrımcılığa uğrayanlar, ezilenler sokaklarda, yani mücadele alanlarındalar. Bizler de Çivril’den bu çığlığa ses katmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Dünyada ve ülkemizde yaşananlar insanlığın ortak sorunudur çünkü vicdan bütün insanları birbirine bağlar. Haksızlıklara baş kaldırmak insani bir tepkidir. Milyonlarca insanın yoksul yaşadığı ülkemizde on bin asgari ücreti bir ayakkabı kutusuna sığdıranlara, çalışanların yüzde ellisinin güvencesiz, sigortasız çalışmasına göz yumanlara, iş kazalarında(cinayetlerinde) dünyada ikinci Avrupa’da birinci olmamıza neden olanlara, onlarca gencimizi sadece demokratik tepkilerini gösterdikleri için öldüren, sakatlayanlara, karşı çıkmamak hangi vicdana sığar. Siyasal anlayışı, etnik kimliği, dini inancı, mezhebi, cinsiyeti sebebiyle işçileri ayırmak, horlamak hangi ahlakla bağdaşır. Bunlarla beraber yaşadığımız yerel seçimlerden sonra işçisini angarya işlerde çalıştırarak istifaya zorlayan seçilmişlere, sendikalı oldukları için işçileri işten çıkaranlara karşı çıkmamak hangi insani duyguyla açıklanır.
Bizler Çivril’in emekçileri, işçileri köylüleri, öğretmenleri, öğrencileri esnafları, emeklileri biliyoruz ki bu abluka dağılacak, bu ablukayı dağıtacağız bu görev bizim insan olmaktan kaynaklanan biricik görevimizdir. İnsanlık onuru faşizmi yenecek, güzel günler gelecek. Emek özgürlük kavgamız yer yüzü aşkın yüzü oluncaya dek sürecek.
Yaşasın iş, ekmek özgürlük mücadelemiz.
Yaşasın işçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışması.
Yaşasın 1 MAYIS



874 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası