• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404

Festivalin Elmaya Faydası Yok

Çivril Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile yapılacak ‘Çivril’in Gelecekte Vizyonu’ konulu panelin organizasyon toplantısında söz alan Çivril Halk Kütüphanesi Müdürü Lütfü Ulukaya Çivril Elma Festivalinin adının değişmesi gerektiğini belirtti.
Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven’in makam odasında yapılan ve Pamukkale Üniversitesi Atasay Kamer UBYO Müdürü Prof.Dr. Şevket Civelek, Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Numan Ertuğrul, Çivril Esnaf Odası Başkanı Ertuğrul Mutlu, Halk Kütüphanesi Müdürü Lütfü Ulukaya, Milli Eğitim Müdürü Necmettin Kıvrak ve Çivril Genç İşadamları Derneği Başkanı Bilal Altunay’ın katıldı.
Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’in başkanlık ettiği komisyonda söz alan Çivril Halk Kütüphanesi Müdürü Lütfü Ulukaya, 20 yıl önce Çivril’i Elması ile, Elma ile de Çivril’i tanıtmak için başlatılan Elma Festivalinde elmanın yeterince tanıtılamadığını belirterek “1994 yılında başlayan Elma Festivalinde bugün gelinen noktada 3 günlük festivalde elma ile ilgili hiçbir tanıtım ve organizasyon yapılmamaktadır. Festivalin elma pazarlanmasında hiç bir faydası olmadı. Çivril’i tanıtmak için artık sadece elma değil daha birincil ürünlerimiz ön plana çıkartılmalı. Çivril’de Şeftali, Kayısı, Kiraz, Ayçekirdeği, Haşhaş ciddi oranlarda yetiştirilmekte ve bu ürünler ülke üretiminde ciddi rekoltelerde yer almaktadır. Onun için bu yıl yapılacak festivalin adından elma ibaresi çıkartılmalı ve festival Çivril Tarım ve Kültür Festivali olarak yeniden adlandırılmalı” dedi.



834 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası