• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351

60 Yıl Sonra Elektriğe Kavuştular

Çivril’in İğdir Mahallesinin 12 haneli 35 nüfuslu Naldanlı sakinleri, 60 yıl sonra elektriğe kavuştu. Bugüne kadar hep gaz lambası ve lüks ile yetinen mahalle sakinleri, bugünlerde akşamları ampul ışığında oturmanın ve televizyon izleyebilmenin mutluluğunu yaşıyorlar.
Evlerinde aydınlanmak için gaz lambası ve lüküs tabir edilen LPG'li aydınlatıcı ve güneş paneli kullanan mahalle sakinleri, Çivril Kaymakamlığı ile Çivril Belediyesi ve Aydem Çivril İşletme Şefliğinin çalışmalarıyla 60 yıl sonra elektriğe kavuştu.
Yıllardır elektrik olmadan yaşayan bölge sakinleri bugüne kadar buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon gibi yeniçağın nimetlerinden de yararlanamıyorlardı.
Bağlı oldukları İğdir Mahallesine 10, Çivril şehir merkezine ise 13 kilometre uzaklıkta olan bölgede elektriğin gelmesine en çok kadınlar ve çocuklar sevindi.
Mahallenin önde gelen sakinlerinden Sadettin Kılınç, “57 yaşındayım burada doğdum ve hayatım boyunca burada yaşadım. Bugüne kadar hiç elektriğimiz olmadı. Anam babam da burada yaşadı onlarda elektrik görmediler. Ama bugün elektriğimiz geldi. Keşke onlarda sağ olsalardı da onlarda bugünü görselerdi” dedi. Elektrik sorununa çare bulabilmek için birçok kez müracaatlarda bulunduğunu, ancak başarılı olamadığını söyleyen Kılınç “bölgemizde enerji nakil hattı olmadığı için evlerimize elektrik alamıyorduk ama 2013 yılında Aydem yetkilileri bölgeye hat çekti sonra gerekli müracaatlarımız yaptık ve evlerimize elektrik bağlandı. Bizi büyük bir sıkıntıdan kurtaran bu hizmetin gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık Naldanlı’da çamaşır, bulaşık ve yayık makineleri çalışabilecek. Eşlerimiz, kızlarımız, gelinlerimiz uzun yıllar sonra rahata kavuşacak” dedi.
Evlerine elektrik gelmesiyle dünya ile iletişim kuracaklarını belirten Seval Kılınç ise “dünyadan haberimiz yoktu. Saat beş oldu mu lüküsleri yakıyorduk bir iki saat sonra da uyumak zorunda kalıyorduk. Ne radyo, ne televizyondan haberimiz oluyordu. Çamaşır makinesi buzdolabı zaten hiç kullanmadık. Ama bundan sonra televizyonumuz da var, elektriğimizde. Artık karanlıkta oturmayacağız. Artık bizde televizyondaki dizileri izleyebileceğiz” dedi.
Çivril Kaymakamı Orhan Burhan konuyla ilgili olarak verdiği bilgide “Naldanlıda yaşayan vatandaşlarımızın elektriklerinin olmadığını öğrendiğimizde hemen gerekli çalışmaları yaparak bölgenin elektriğe kavuşmasını sağladık. 2013 yılında Çivril gibi bir ilçe de elektrik bulunmayan bir yerin düşünülmesi imkânsız. Bu olumsuz durumun düzeltilmesinde emeği geçen Çivril Belediyesi ile Aydem Çivril İşletme Şefliği Çalışanlarına teşekkür ederim. Artık Naldanlı’ların elektrikle birlikte hayatı daha kolay olacak. Elektrik olmadığı için birçok şeyden yoksun yaşayan vatandaşlarımız şimdi bu olumsuzlukları bir kenara bırakarak yeni bir hayata başlayacaklar” dedi.
10 kilometre uzaklıktaki İğdir ilkokulunda eğitim gören 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Menevşe Kılınç’da, elektrik olmadan ders çalışmanın çok zor olduğunu ifade ederek, “okuldan geldikten sonra hava kararmadan hemen dersleri yapmamız gerekiyordu. Akşam oldu mu lüküsle ders çalışmak çok zor oluyordu. Elektriğin gelmesiyle artık akşamları da ders yapabileceğiz kitap okuyabileceğiz” dedi.



804 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası