• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

Sağlık çalışanlarına şiddet cezasız kalmadı.

İlçede 4 hekiminin maruz kaldığı şiddet olayı sonrasında, açılan 5 ayrı davada saldırı olayına karışan şahıslara para ve hapis cezası verildi.
Çivril Devlet Hastanesi Acil Polikliniği ile Kulak Burun Boğaz Polikliniğinde görev yapan doktor ve sağlık personeline yönelik yapılan şiddet olaylarıyla ilgili adli mercilere yapılan başvurular sonucu açılan davalar sonuçlandı.
Devlet Hastanesi KBB polikliniğinde görevli uzman doktora sözlü hakaret ettiği iddia edilen hasta yakını, mahkeme sonucunda 11 ay hapis cezası alırken yine Çivril Devlet Hastanesi Acil Polikliniğinde görevli doktora saldırıda bulunan bir hasta yakını 2,340 TL, Acil Polikliniğinde görevli sağlık memuruna saldıran başka bir hasta yakını 7,600 TL, Acil Polikliniğinde görevli doktor ve memurlara saldırı gerçekleştiren bir başka saldırgan da yine 7,600 TL para cezası aldı, bir diğer saldırı olayını gerçekleştiren bir hasta yakını ise 5 yıl içinde herhangi bir suç daha işlerse 5 ay hapis cezası verildi.
Mahkeme kararlarından sonra bir açıklama yapan SağlıkSen Çivril İşyeri sorumlusu Süleyman Kuzu “Sağlık çalışanlarımızın hakkını şiddet uygulayanlara karşı sonuna kadar savunuyoruz. Çivril’de kayda değer anlamda şiddet vakası yok. Genelde Çivril halkının sağlık çalışanlarını ne kadar sevdiğini çok iyi bildiğimizi, bizlerin de vatandaşlarımızı ne kadar çok sevdiğimizi ve onların sağlığı için çok gayret ettiğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.



1586 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası