• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

Çivril’den Mısır’a elma ihracatı başladı.

İlk etapta Emirhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Soğuk Hava Tesislerinde sarılan 44 ton elma, Mısır’a gönderildi.
Çivril’de üretilen ve soğuk hava depolarına konulan elmalar, yurt içi ve yurt dışından alıcı buldu. İstanbul, Ankara ve İzmir ve Antalya’dan sonra başta Mısır olmak üzere Ortadoğu ve Arap ülkelerine de elma ihraç edilecek.
Emirhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Muharrem Işık, yaptığı açıklamada, kooperatif bünyesinde yapınla tasnifleme ve paketleme çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını söyledi.
Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Muharrem Işık Soğuk Hava Tesislerinde bekletilen elmanın ilk etapta 80 kuruştan alıcı bulduğunu ve ihraç edilecek elmanın paketleme tesislerinde işlenmeye başladığını söyledi. Bölgeden elma ihracatına başlanmasının üreticileri sevindirdiğini belirten Işık, Çivril’de elma üretiminin yaklaşık 300 bin tona ulaştığını belirterek, ”Birinci sınıf elmaları soğuk hava depolarında bekletiyorduk. Ürünlerimizin tatmin edici bir fiyattan satılması için ihracat kapılarının açılmasını bekledik. Üreticilerimiz elma ihracatının başlamasına sevindi. Soğuk hava depolarında saklanan elmalar yıkanıp, fırçalanıp kurulandıktan ve boy ile renklerine göre ayrımı yapıldıktan sonra ihraç ediliyor” dedi.
Emirhisar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde kurulan tesisi sayesinde elmaları boy boy ayırdıklarını söyleyen Muharrem Işık, “Bu yıl Çivril elması çok güzel. Kooperatifimizde boyutlama, paketleme tesislerimiz de var. Çivril elmasının ihracatta yerine alacağına inanıyorum. Elmanın tadı ve rengi çok güzel” dedi.
İlk etapta 44 ton elmayı Mısır'a gönderdiklerini, bunun önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten Işık, “Tarımsal Kalkınma kooperatifine ait tesislerde sarılan elmalar yola çıktı. Geçtiğimiz yıllarda üretici ürününe pazar bulamamış ve buzhanelerdeki elmasını çöpe atmıştı. İlk kez üreticinin yüzü gülüyor. Tabi bizler de bu mutluluğa ortak olmanın sevincini yaşıyoruz. Yöremiz elmasının aroması, sertliği, kalitesi, tadı hiçbir bölgede bulunamayacak orandadır. Ürettiğimiz elmanın pazar bulacağına ve yeni taleplerin gelmesini sağlayacağından kuşkumuz yok. Şu anda ihracatta tek sıkıntımız gümrüklemenin Denizli’de yapılıyor olması bu sorun da ortadan kalkarsa Çivril elması daha fazla ihraç edilecektir” diye konuştu.



1854 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası