• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

“Bunun adı demokrasi katlidir”

Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan 2014 yerel seçimleri için gittiği Özdemirci Kasabasında vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Özdemirci Kasabasında iki ayrı yerde gerçekleşen sohbetin ilk bölümünün yapıldığı kahvehanede vatandaşlara büyükşehir yasası ve yaklaşan yerel seçimler ile ilgili bilgiler veren başkan Aslan büyükşehir yasasının demokrasiye aykırı olduğunu belirterek “1972’de Özdemirci’yi kasaba yaparken referandum yaparak halka sordular. Kasaba olmak istiyor musunuz? Diye. 2013 yılında mahalle yaparken biz yaptık oldu dediler. Bunun adı demokrasi katlidir” dedi.
Büyükşehir yasasının kırsal kesime uyarlanmadan çıkartıldığını belirten Başkan Aslan “büyükşehir yasası iktidar milletvekillerinin bile içeriğini bilmeden çıkmış bir yasadır. Bu yasa 1984 yılına rahmetli Turgut Özal’ın hazırladığı büyükşehir yasasının kırsal kesime uyarlanmadan çıkartılmış halidir. Şehirler için hazırlanan bu düzenleme kırsal kesim için büyük sıkıntılar doğuracaktır” dedi.
Başkan Aslan konuşmasında büyükşehir yasasının ülkeyi parçalamak için oynanan oyunun bir parçası olduğunu da belirterek “bu yasa köylere kasabalara daha iyi hizmet götürmek için çıkartılmış bir yasa değildir. Bu yasa Türkiye yi eyaletlere bölmek, özerk yönetim birimleri oluşturarak ülkeyi bölmeye parçalamaya yönelik çıkartılmış bir yasadır” dedi.
İleri demokrasi diyerek demokrasinin katledildiğini belirten başkan Aslan her konuşmasında ileri Demokrasi diyenler demokrasi paketi açtık diyenler demokrasiyi katlettiler. Açılan demokrasi paketlerinden Türk’lüğü kaldırmaya yönelik çalışmalar çıktı. Türk’üm doğruyum demek artık yasak. Bayrağımıza bile Türk bayrağı diyemiyoruz. Millete Türk milleti diyemiyoruz” dedi.



1019 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası