• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

Hastane Üniversitede Organ Bağışı Topladı

Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda organ bağışının önemi hakkında konferans verildi.
Çivril Devlet Hastanesi başhekimi Dr. Gürcan Güven ve Organ bağışı heyeti sorumlusu diyaliz hemşiresi Esra Kılınçoğlu tarafından verilen konferansta, organ bağışının faydaları ve toplum açısından önemi üniversite öğrencilerine anlatıldı.
Konferans üniversite öğrencilerinden büyük ilgi görürken, Meslek Yüksekokulunda görevli bazı akademisyenler ve idari personel ile öğrenciler organ bağışında bulundular.
Konferansa katılan ve birer konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Çivril Meslek yüksekokulu Müdürü İbrahim Organ ile Çivril Atasay Kamer Uygulamalı Bilimler meslek yüksekokulu müdürü Şevket Civelek, Organ bağışı görevlilerine organizasyondan dolayı teşekkür etti.
Çivril Devlet Hastanesi başhekimi Dr. Gürcan Güven, Türkiye'de yılda 7 bine yakın hastanın nakil için organ beklerken yaşamını yitirdiğine dikkati çekerek, öğğrencileri organ bağışı konusunda duyarlı hareket etmeye davet etti.
Konuşmasında 18 yaşını dolduran bireylerin form doldurup imzalayarak organ bağışında bulunabileceğini ifade eden Güven, Türkiye'nin organ bağışında dünyada 30. sırada yer aldığını, ilk sırada ise İspanya'nın bulunduğunu kaydetti. Gürcan Güven "Ülkemizde her yıl yaklaşık 7 bin hasta organ beklerken yaşamını yitiriyor. Organ bağışı konusunda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çivril’de vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin duyarlılığı sayesinde organ bağışında güzel gelişmeler yaşandı" dedi.
Üniversitenin konferans salonunda gerçekleşen Seminere okulda görevli akademisyenler ve görevli personelin yanı sıra bin civarında öğrenci katıldı.



893 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası