• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan “ Gürpınar Beldesi benim ilk siyasi konuşma yaptığım yerdir.”

Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan yerel seçim çalışmaları kapsamında gittiği Gürpınar’da vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye meclis üyesi 7 bayan 7 erkek 14 aday adayının da katıldığı ziyarette başkan Aslan, Gürpınar’ın 1973 de ilk siyasi konuşmayı yaptığı yer olduğunu belirterek “Gürpınar benim siyasi hayatımda özel bir yere sahiptir” dedi.
Konuşmasında büyükşehir yasası ile yaşanacak değişiklik ve gelişmeler hakkında vatandaşlara bilgiler veren Başkan Aslan “biz büyükşehire karşı değiliz. Sadece bu yasanın acele bir karar ile çıktığını ve beklentilere cevap veremeyeceğini söylüyoruz. Amacımız yasa uygulamaya konulmadan eksik olan yerlerin düzeltilerek kırsal kesime uygun hale getirilmelidir” dedi. Gürpınar’ın 1 Nisan 2014’ten sonra Çivril’in bir mahallesi olacağını belirten başkan Aslan “artık Gürpınar Çivril ayrımı yok bundan sonra her yer Çivril. Burası da Çivril, Irgıllı’da Çivril. Büyükşehir yasası ile buralar hep mahalle oldu. Tabi bu iyi mi oldu kötü mü oldu tartışılır. Keşke bu yasa çıkmadan buralara gelinse detaylı olarak büyükşehir anlatılsaydı. Yasa çıktı oldu bitti dediler. Gerekçe olarak ta size daha iyi hizmet getireceğiz diyorlar. Hizmet getirmenin tek yolu bu değildi” dedi.
Yerel yönetim yakından yönetim demektir.
Çıkan yasa ile seçenle seçilen arasına mesafe konulduğunu belirten başkan Aslan “yerel yönetim yerinden yönetim demektir. Seçenle seçilen arasına mesafe koydun mu hizmet kalitesi düşer” dedi.
Hizmet konusunda belirsizlikler var
Büyükşehir yasası ile ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesinin yapacağı çalışmalar konusunda karışıklar yaşanacağını da belirten başkan Aslan “bazı konularda belirsizlikler var. Yasa da hangi işi kimin yapacağı net olarak belirtilmiyor. Büyükşehir belediyesi muhtemelen bazı ileri meclis kararı ile ilçe belediyelerine devredecek” dedi.
Herkesin verdiği oya saygımız var
Büyükşehir yasasını eleştirirken parti ayrımı yapmadıklarını belirten Aslan “büyükşehir yasasını eleştirirken kesinlikle AK Partiye oy veren kardeşlerimizi incitmeyi yada kırmayı düşünmüyoruz. Biz herkesin verdiği oya da, üyesi olduğu partiye de saygı duyuyoruz. Biz yasayı eleştirirken yasayı hazırlayanların bazı konuları gözden kaçırdıklarına dikkat çekmek ve bu eksiklerin giderilmesi için eleştiride bulunuyoruz” dedi.



1099 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası