• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

Tokça Yangın Gözetleme Kulesi Açıldı

Çal Orman İşletme Müdürlüğü Çivril Orman Şefliği Tokça Yangın Gözetleme Kulesi hizmete girdi.
Tokça Köyünde köy üstü mevkiinde yapılan gözetleme kulesinin açılışına Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan, Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, Çal Orman İşletme Şefi Ferhat Sevi, Çivril Orman İşletme Şefi Sercan Kızılel ile Tokça Köyü Sakinleri ve Orman Şefliği Çalışanları katıldı.
Bozdağ Dağı ile birlikte çevredeki 25 Bin Hektar ormanı gözetleme imkânına sahip gözetleme kulesi iki kat olarak ve aile yaşayabilecek tarzda inşa edildi. Türkiye’nin en modern Orman Yangın gözetleme kulelerinden biri olma özelliğine de sahip olan 80m2’lik dubleks tesiste 2014 yılında Orman Muhafaza Memuru bir ailenin görev yapmaya başlayacağı belirtildi.
Mayıs ile Kasım ayları arasında ormanların en çok yangına maruz kaldığı dönemler olduğunu belirten yetkililer yapılan bu tesiste barınacak ailenin ya da orman muhafaza memurlarının bir yıl boyunca yedi gün 24 saat görev yapacağını ifade ettiler. Tokça Köyünde hizmete giren yeni yangın gözetleme kulesi ve Kavakalanı Orta tepe mevkiindeki kule ile birlikte Çivril Orman Şefliği kontrolünde iki yangın gözetleme kulesi olacak.



1505 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası