• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

BOZDAĞ KÖYÜ CAMİİ İBADETE AÇILDI

Bozdağ Köyü'nde hayırsever vatandaşlarca kurulan camii yaptırma derneği tarafından yaptırılan camii tamamlanarak ibadete açıldı.
Geçen hafta Cuma günü ibadete açılan Bozdağ Köyü Cami açılışına Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Müftüsü Himmet Metin, ile Bozdağ Camii yaptırma derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demir ile Bozdağ köyü sakinleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Caminin açılışı programında ilk olarak, Kur'an-ı Kerim okundu. Bozdağ’a yapılan yeni cami ile ilgili olarak bilgi veren İlçe Müftüsü Himmet Metin, "İslam medeniyeti bir cami medeniyetidir. İnsanlığın tarihi cami ile başlar. Yeryüzünde yapılan ilk bina Kâbe’dir. Kâbe bir ibadetgah, bir namazgahtır. Peygamber Efendimizin Medine'ye hicretinde ilk işi cami yapmak olmuştur. İslam şehrinin merkezinde cami, caminin merkezinde de namaz vardır. Camiler İslam ilimlerinin öğretildiği ve öğrenildiği, bilmediklerimizi öğrendiğimiz, ilim ve irfanımızı yükselttiğimiz, güzel ahlakımızı perçinlediğimiz, dini ve milli kültür kaynaklarımızdır. Camiler, İslam toplumlarının simgeleridir. Bir beldenin İslam beldesi olduğunun en güzel kanıtı, göklere yükselen minareleri ve ezanıyla camilerimizdir. Çünkü onlar, asırlarca bu toprakların, bu vatanın tapusu oldular. Asırlarca bu topraklarda özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın simgeleri oldular. Onun için camiler sadece namaz kılma mekanları değildir. Camiler bizim birlik, bilgi, sevgi ve özgürlük mekanlarımızdır" dedi.
Okunan Kuran’ı Kerim ve yapılan dualardan sonra açılış törenine katılan misafirler ve köylülerin birlikte kıldıkları Cuma Namazından sonra Bozdağ Camii ibadete açıldı. Caminin açılışına katılan Çivril Kaymakamı Orhan Burhan caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bozdağ Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demir, camii ile ilgili olarak verdiği bilgide “köyümüzün camisi için köylülerimiz Samit Çelik ve kardeşleri, Bozdağ Köyündeki evlerini bahçesiyle birlikte camiye bağışladı. Cami alanı böylelikle genişleyince cami yapma fikri doğdu. Bozdağ Köyünde 1956 yılında tamamlayıp ibadete açılan Şabanlar Camisi 1995 depreminde hasar görmüş ve camiye hasardan dolayı kullanılamaz raporu verilmişti. Bunun üzerine Bozdağlılar olarak caminin yerine yenisini yapmak için bir dernek kurduk. Yeni kurulan dernek önce Bozdağ köyünde bulunan caminin yıkılmasını sağladı. Sonra da aynı yere yandaki arsanın cami alanına bağışlanmasıyla daha geniş alan üzerine yeni bir cami inşaatına başladık. Üç yıl gibi bir sürede de camimizi tamamlayarak ibadete açtık. Caminin yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun dedi.”



865 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası