• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

Suriyeli Kaçaklar Çivril’de Yakalandı

İş bulma ümidi ile Çivril’e gelen yabancılar, tarım arazilerinde çalışmaya başladı. Ucuza çalışan kaçak işçiler yüzünden yerli işçiler iş bulamıyor
Savaşlar ve birçok nedenle ülkelerinden kaçarak legal ve illegal yolla Türkiye sınırlarına gelen yabancı uyruklu şahıslar, soluğu Çivril’de alıyor. 2013 yılı başlarından bugüne kadar bir çok tarım işçisine ev sahipliği yapan Çivril, şimdi de Suriyeli sığınmacıların uğrak yeri haline geldi. İş bulma ümidi ile Çivril’e gelen yabancılar, tarım arazilerinde çalışmaya başladı.
Özellikle tarım arazilerinde çalışan yabancı uyruklu şahıslar, işverenler tarafından tercih ediliyor. Yerli işçilerin günlük 40-50 liraya çalıştıkları tarım arazilerinde, Suriyelilerin 25 ile 35 liraya çalıştıkları belirtildi. Çivril İlçe jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucu geçen hafta içerisinde Bulgurlar Köyü ile Emirhisar ve Kızılcasöğüt Kasabalarında elma tarlalarında çalışan ve kaçak olarak Türkiye ye gelen 24 Suriyeli yakalandı. Yaşları 15 ile 30 arasında değişen beşi bayan, 19’u erkek toplam 24 Suriyeli çalıştıkları tarlalarda gözaltına alınarak Jandarma komutanlığına götürüldüler. Yapılan sağlık kontrollerinin ardından ilk ifadeleri alınan kaçak işçiler verdikleri ifadede kaçak yollardan Uşak’a geldiklerini oradan da çalışmak üzere yakın yerlere dağıldıklarını söylediler. 10 gündür Çivril’de kaçak olarak çalıştıkları belirtilen işçileri Çivril’e getirerek çalıştıran bir kişi hakkında işlem yapılırken Suriyeli kaçaklar Denizli Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildiler.



997 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası