• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398

Gaziler Günü, Çivril’de törenle kutlandı.

Çivril Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Belediye Başkanı Hakkı Aslan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üstteğmen Necati İlhan, Çivril Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Genç ve dernek üyeleri ile siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Emine Özcan Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Hakan Çetinkaya yönetiminde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından günü anlam ve öenemine dair konuşmayı yapan Jandarma Kd Başçavuş Bülent Güler, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e, TBMM tarafından gazilik ve mareşallik rütbesinin verildiği tarih 19 Eylül 1921 gününün, Gaziler Günü olarak seçildiğini söyledi. Türk milletinin her ferdinin, bugün sahip olunan vatanın her karış toprağının kahraman şehit ve gazilerin sayesinde yurt olduğunun farkına vardığını ifada eden Güler, “Tarihimizin sadece son yüz yılına bakılsa bile, bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşayabilmek uğruna ödenen ağır bedeli görmek mümkündür” dedi. Daha sonra Anadolu Lisesi öğrencisi Sevcan Boztepe ve Selma Özer ile Çivril Jandarma komutanlığında vatani görevini yapan Jandarma Er İsmail Aras tarafından Gaziler günü ile ilgili şiirini okudu.
Gaziler günü programı protokol üyelerinin Çivril Muharip Gaziler Derneğini ziyaretinin ardından Çivril Kaymakamlığı ve Çivril İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gaziler için verilen öğle yemeği ile sona erdi.



1045 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası