• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

İyi Tarım Ekipmanları Dağıtıldı

2012 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 13 il’de başlatılan iyi tarım uygulamaları projesi kapsamında Çivril’de ekipman dağıtım töreni yapıldı.
2012 yılında iyi tarım uygulamaları projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan 18 Elma üretcicine projenin devamı olarak bu yıl da kıyafet, gözlük, maske, ilk yardım seti, çizme ve eğitim kitaplarının olduğu set dağıtıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Bahçesinde gerçekleşen törene Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İlçe Müdür Vekili Ahmet Kocakaplan, Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu konuşmasında “2012 yılında Çivril ilçemizde 18 elma üreticisi ve 290 dekar alanda yapılan çalışmalarda izlenebilirlik, insan, çevre ve doğayı korumak sureti ile tüm uygulamaların kayıt altında olması ve en son olarak ise sertifikalandırma sürecinde tarım ilacı kalıntı analizi yapılarak hiçbir sorun çıkmaması üzerine 8 farklı köy ve kasabadan 18 elma üreticimize bağımsız denetim kuruluşu tarafından İyi tarım Uygulamaları sertifikası onaylanarak verilmiştir. 2013 yılında ise ilçemizde 10 elma üreticisi ile elmada iyi tarım uygulamaları devam etmekte olup bugün de üreticilerimize kullanmalrı için proje kapsamında koruyucu kıyafet, gözlük, maske, ilk yardım seti, çizme ve kitaplar dağıtılmak sureti ile üreticilerimiz ödüllendirilmiştir” dedi.



869 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası