• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

Gümüşsu’lu Çiftçilere EKÜY sertifikası verildi

                Gümüşsu’da Kiraz üreticilerine Entegre ve Ürün Kontrolü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi kapsamında sertifikalar dağıtıldı.

                Çivril İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü koordinasyonunda tarladan sofraya güvenilir gıda arzının sağlanması, taze meyve ve sebzede ihracat ve iç tüketimde kalıntı sorununun yaşanmaması, bitki, insan ve çevre sağlığının korunması amacı ile başlatılan Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) proje çalışmalarının 2012 yılı dönemi sona ermiştir. Bu uygulamalarda hasattan önce ürün alınmakta ve pestisit kalıntı analizleri yapılmaktadır.

                Bu nedenle; 2012 yılında Gümüşsu’da 20 üretici ve 125 dekar alanda, 2013 yıında 20 üretici ve 142 dekar alanda uygulama yapıldı. Proje kapsamındaki Kiraz bahçelerinden bağlardan numuneler alınmış ve alınan numuneler laboratuara gönderilerek pestisit kullanım kontrolü ve takibi yapılmıştır.

                Laboratuardan alınan sonuçlar neticesinde proje kapsamındaki çiftçilerimizin ürünlerinde pestisit kalıntısına rastlanmamıştır. Bunun sonucu olarak da çiftçilerimize ENTEGRE VE KONTROLLÜ ÜRÜN SERTİFİKASI verilmiştir. Bu sertifika sayesinde çiftçilerimiz ürünlerini satarken pestisitlerden ari olduğunu belgeleyebilecektir” denildi.

                Uygulamaya katılan üreticilerin sertifikaları Çivril Kaymakamı Orhan Burhan ve Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Sezgin Kutlunun da katıldığı törenle verildi.



771 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası