• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351

ÇİVRİL’DEN GEZİ PARKI EYLEMLERİNE DESTEK

                Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasını protesto etmek için İstanbul’da devam eden eylemlere destek amacıyla bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından Çivril’de protesto eylemi gerçekleştirildi.

                Çivril’de geçen hafta Salı gün öğleden sonra yapılan eyleme Eğitim Sen Çivril Temsilciliği, Eğitim İş Çivril Temsilciliği, ADD Çivril Şubesi, CHP Çivril İlçe örgütü, İşçi Partisi Çivril İlçe örgütü, ve Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen eylemde katılımcılar adına yapılan basın açıklamasında, “İstanbul Gezi Parkında başlayan ve çevreye sahip çıkma bilinciyle gelişen direniş dalga dalga tüm yurdumuza dağılmaktadır” denildi.

                Açıklamada “artık bardak taşmıştır. On yılı aşan AKP iktidarının pervasızca ‘ben bilirim, ben yaparım, ben iktidarım’ anlayışına halkımız dur demiş, demeye de devam etmektedir. 4+4+4 eğitim sisteminin baskısıyla, eğitim felç olmuş, öğrencilerin ve velilerin sabrı taşmıştır. Anadolu’muzun dereleri barajlarla boğulmuş, toprakları uluslar arası tekeller yerli işbirlikçileri aracılığıyla zehirlenmiştir. Derelerin, toprağın, Anadolu’nun sabrı taşmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’yü kastederek ‘Ayyaş’ nitelemesinde bulunabilmiş, ulusal bayramlarımızı sınırlandırarak cemaat kültürünü hâkim kılmaya çalışmış, Cumhuriyet, Atatürk’ü bir değer olarak gören vatandaşların sabrı taşmıştır. Ben nasıl yaşıyorsam, herkes öyle yaşayacak diyerek bilime, sanata, çağdaş yaşama sahip çıkan yurttaş kimliği kazanabilmiş Cumhuriyetin vatandaşı olabilmiş halkımızın sabrı taşmıştır. Kürtaj yasasıyla kadınlarımızın bedenine hak sahibi olmaya çalışarak kadınlarımızın sabrını taşırmıştır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye Cumhuriyetini korku cumhuriyeti yapmaya çalışanlar yenilmiştir. Ne mutlu gezi parkında direnenlere, ne mutlu yaşamı ve doğayı savunanlara, ne mutlu onurluca yaşanabilecek demokratik bir Türkiye Cumhuriyetini savunanlara, ne mutlu Türk’üm diyene. Yaşasın demokratik çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın halkın demokrasi mücadelesi, yaşasın gezi parkı direnişi” denildi.

                Sık sık sloganların atıldığı ve birçok pankartın açıldığı eylemde katılımcılar hükümeti istifaya davet eden sloganlarda attılar.

                Açıklamalarından ardından eyleme katılanlar halaylar eşliğinde türkü ve marşlar söylediler. Yaklaşık bir saat süren eylemden sonra kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.



828 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası