• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan Çivril’de

                Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan Büyükşehir Yasası’nı anlatmak için Çivril’e bağlı belde ve köyleri ziyaret etti. Sabahın ilk saatlerinde başlayan Çivril ziyareti gece yarısında son buldu.                    

                15 saat süren yoğun programına Özdemirci, Irgıllı, Gümüşsu, Işıklı, Emirhisar, Gürpınar, Karayahşiler beldeleri ile Kocayaka, Seraserli, Tekke, Beydilli, Bulgurlar, Şenköy, Sökmen köy ziyaretlerini sığdıran Başkan Zolan gittiği her yerde yoğun ilgi ile karşılandı. Başkan Zolan, Özdemirci Beldesi ile başlayan Çivril gezisinde gittiği her yerleşim yerinde Büyükşehir Yasası’na ilişkin vatandaşları bilgilendirirken ihtiyaç ve talepleri de aldı.

                Vatandaşlar ile gerçekleştirdiği buluşmalarda son 9 yılda Denizli’nin inanılmaz bir değişim yaşadığını anımsatan Başkan Zolan; “2004 yılındaki Denizli ile şimdiki Denizli'nin arasında dağlar var. Dokuz yılda girmediğimiz sokak kalmadı. Bir günlük iş yapmadık. Elli yıllık yüz yıllık iş yaptık. Asla makyaj yapmadık. Dünya kenti olma yolunda sadece kent merkezinde bu güzelliklerin yapılıyor olması yetmiyor. Denizli’nin tümüyle bu hizmetleri alması gerek. İşte bu nedenle Büyükşehir yasası çok önemli. 28 yıllık hasret nihayet sona erdi. Yasayla Denizli’nin tamamı hizmet alacak. Bu yasadan en çok da beldelerimiz ve köylerimiz yararlanacak. Artık Denizli’ye daha fazla kaynak gelecek. Bu kaynaklar işte buralarda değerlendirilecek. Şimdi sizin için sorun gibi gözükenler sorun olmaktan çıkacak. Büyükşehir yasası ile en büyük kazanımı köyler elde edecek. Eskiden sadece İl Özel İdaresi kaynakları ile hizmet alan köylerimiz yasa ile birlikte hem bağlı bulundukları ilçeden, hem de büyükşehir belediyesinden hizmet alır hale gelecek. Yani hizmet noktası ikiye çıkıyor. Günlük ihtiyaçlarınızı ilçe belediyeleri karşılarken Büyükşehir Belediyesi ise daha büyük işlere imza atacak. Kanalizasyon, arıtma, yol gibi ihtiyaçları Büyükşehir karşılayacak. Yasada çok açık ifadeler yer alıyor. Ev yapmak istediğinizde sizler için farklı tip projeler üretilecek. Siz bunlardan istediğinizi seçebileceksiniz ve bunun için herhangi bir bedel ödemeyeceksiniz. Yasa büyükşehir belediyelerine hayvancılığı ve tarımı destekleme yönünde de yetkiler veriyor. Gittiğimiz her yerde bize soruyorlar, hayvancılık yapanların durumu ne olacak diye? Biz de hep aynı şeyi söylüyoruz. Kafanızı karıştırmak isteyenler var. Büyükşehir olunca hayvancılık yapılmayacak diyenler var. Buna itibar etmeyin. Şu an Denizli merkezde 1600 ahırımız var ve biz bunların ilaçlamasını ücretsiz yapıyoruz. Kimse size burada hayvan besleyemezsin demez. Yeter ki komşunuza saygı gösterin, rahatsız etmeyin, sağlıklı temiz bir şekilde işinizi sürdürün. Siz isterseniz, talep ederseniz, ben yerleşim alanı dışında bu işi yapmak istiyorum, hayvan sayımı arttırmak istiyorum, burası bana yetmiyor derseniz, biz o zaman size tüm desteği vermeye hazırız. İçiniz rahat olsun. Su ücretleri konusunda da kaygılar olduğunu görüyorum. Bu konuda yasada açıkça söylendiği gibi köylülerimize destek olunuyor. Su fiyatları dörtte bir oranında düşecek. Kafanızı karıştıracak söylemlerde bulunanlara yasayı okumalarını tavsiye edin. İnşallah 3-5 yıl sonra herkes bu güzelliğin farkında olacak. Büyükşehir birçok güzellik ve hizmetler getirecek” dedi.



1109 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası