• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231

Uzun zamandır beklenen belge geldi

                Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in devreye girmesi ile 2 yıldır yılan hikâyesine dönen hastane arsası krizi son buldu.

                Toprak Mahsulleri Ofisi Genel müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı arasında Çivril Devlet Hastanesi için uzun süredir gerçekleşmesi beklenen arsa takas işlemi nihayet tamamlandı.

                Toprak Mahsulleri Ofisi Kız Meslek Lisesi yanında bulunan depolarının olduğu arsayı Devlet Hastanesinin yapımı için Sağlık Bakanlığına verdi. Toprak Mahsulleri Ofisi takas karşılığında Denizli Karayolu üzerindeki hazineye ait arsayı Toprak Mahsulleri Ofisine verdi. Çivril Devlet Hastanesi’nin yapımı içinse yaklaşık 1 Milyon TL (1 trilyon) ödenek aktarıldığı belirtildi.

                Geçen hafta içersinde Sağlık Bakanlığı Mühendisleri ve yetkilileri ile Çivril’i ziyaret ederek takas yapılacak arsaları inceleyen ve Cumartesi günde Ankara’da Sağlık Bakanlığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi bürokratları ile bir toplantı yaparak takas işleminin gerçekleşmesini sağlayan Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel  konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Tarım Bakanlığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi ile yapılan arsa takası tamamlandı. Çivril Devlet Hastanesinin yapımına başlanabilmesi için Çivril Kaymakamı, Çivril Devlet Hastanesi Başhekimi, Çivrilli işadamları ve AK Parti milletvekilleri koordineli bir şekilde çalıştık. Her iki bakanlıkla da yapılan görüşmeler sonunda 22 Mayıs itibarı ile takas işlemi gerçekleşti takastan sonra ofis tarafından talep edilen 850 Bin TL’lik fark ortadan kaldırıldı. Krizi yaratan 2 yıldır hastane inşaatının başlamasına engel olan anlaşmazlık sebebi 850 bin TL’lik fark olmayınca inşaatın başlaması kararı alındı” dedi.

Mimarisi ile de Farklı olacak

                Denizli İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Toprak Mahsulleri Ofisi depolarının en kısa zamanda boşaltılarak taşınma işleminin tamamlanacağı ve depoların yıkım işlemlerinin başlayacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada depoların boşaltıldıktan sonra yıkım işlerinin başlayacağı ve molozların temizlenmesinden sonra TOKİ tarafından hastanenin yapılacağı belirtildi. Belediye ile yapılan görüşmelerden olumlu cevaplar alındığının belirtildiği açıklamada yeni yapılacak hastane binasının mimarisinin farklı olacağı da ifade edildi.

                Eski hastane binasının akıbeti ve nasıl değerlendirileceği ise 120 yataklı yeni hastane binasının tamamlanmasından sonra  kararlaştırılacağı belirtildi.



905 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası