• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407

Büyükşehir’den 10.000 Tonluk Su Deposu

03/05/2023

Büyükşehir’den 10.000 Tonluk Su Deposu

    Denizli’nin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için yatırımlarına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, 100 bin kişiye hizmet verecek 10.000 tonluk su deposunun temelini attı. Kentin en büyük su deposunun yıllık 10 milyon TL elektrik tasarrufu sağlayacağı belirtilirken, Başkan Zolan, temelin atılmasını “Denizli için tarihi bir gün” olarak nitelendirdi.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Denizlililerin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için kentin en büyüğü olacak 10 bin tonluk içme suyu deposunun temel atma törenini gerçekleştirdi. Adalet Mahallesi’nde gerçekleşen temel atma törenine AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli’de yaşanacak herhangi bir su kesintisinde yeni içme suyu deposunun çok büyük fayda sağlayacağını belirten DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, kentin en büyük içme suyu deposu niteliğindeki tesisin yılsonuna dek bitirilmesinin planlandığını ifade etti. Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu ise bu yatırımın Merkezefendi ilçesindeki pek çok mahalleye cazibeli içme suyu imkanı sağlayacağını kaydederek, “Bu yatırımla yıllık 10 milyon liralık enerji tasarrufu sağlanacak. Merkezefendi ilçemize, Denizli’mize, mahallelerimize hayırlı uğurlu olsun. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

    Denizli'nin en büyük su deposu olacak

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, küresel ısınma ve iklim değişikliği ile tüm dünyada olduğu gibi su rezervlerin çok değerli hale geldiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak gelecekte yaşanabilecek su sıkıntısının önüne geçmek için gayret sarf etmeye devam ettiklerini ve bu konuda yapılmış en önemli yatırımın Akbaş Barajı olduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, “Çok şükür bugün Akbaş Barajı’ndan gelen suyu kullanabiliyoruz. Bu yatırımla geleceğimize daha güvende bakabiliyoruz” dedi. Barajdan gelen suyun şehir merkezinde de güvenli şekilde depolanması gerektiğini ifade eden Başkan Zolan, “Bizim şehir merkezimizde birçok depomuz var ama bugüne kadar 10 bin tonluk depomuz olmamıştı. Çünkü 10 bin tonluk depoyu dolduracak suyumuz olmamıştı. Hamdolsun şimdi Akbaş Barajıyla birlikte 10 bin tonluk depoyu dolduracak kapasiteye ulaştık. Burası bir merkez olacak ve buradan birçok depoya, birçok mahalleye su aktarımı yapılacak. Herhangi bir olumsuzluk olduğunda buradaki rezerv bizlere nefes verecek” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası