• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN

03/05/2023

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN

    Eğitim İş Sendikası Çivril Temsilciliği 1 Mayıs İşçi Bayramında bir basın açıklaması yaptı.

    BASINA VE KAMUOYUNA

    Alınterini Emeğiyle Yoğuran Tüm Emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı  Kutlu Olsun.

    1Mayıs dünyada ilk kez 1889 yılından itibaren bayram olarak kutlanmaya başlamıştır. 1912 de İstanbul’da başlayan Kutlamalar 1923’de resmi bayrama dönüşmüştür.

    İşçi ve emekçilerin bayramını kutladığımız bugün tüm emekçilerin yoksulluk sınırının altında ve açlık sınırına yakın bir şekilde yaşadığını görüyoruz.

    Bugün tüm ürünlere %200 üzerinde zam yapılmışken emekçilerin   maaşına çok düşük bir artış yapılmıştır. Yapılan artışlar ne yazık ki enflasyon karşısında çok kısa sürede erimiştir. Sadece çalışanlar değil emeklilerimiz de açlık sınırının altında yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar.

    Eğitim İş olarak önceliğimiz insan onuruna yakışır bir ücret ve aydınlık geleceğimizin güvencesi olan öğrencilerimizin iyi bir eğitim sisteminde eğitim görmesidir. Ayrıca  eğitim çalışanlarının özlük hakları konusunda yaptığımız mücadeleler sonuç vermiş ve bir çok hak kazanımıyla sonuçlanmıştır. Ayrıca Öğretmen meslek kanunu, Kariyer basamakları sınavı ve Ocak 2023 zamlarıyla ilgili olarak yaptığımı eylemler tüm çevreler tarafında haklı bulunmuştur.

    Bizler sadece Eğitim çalışanları için değil toplumun tüm emekçileri için mücadele vermekteyiz. Bu bağlam da tüm devlet memurları için istediğimiz 3600 ek göstergeyi aldık. Ayrıca  ülkemizin  aydınlık geleceği için eğitim bileşenlerinin her alanında da mücadelemiz devam etmektedir. Uzun zamandır sürekli gündeme getirdiğimiz her öğrenciye ücretsiz bir öğün yemek hakkını da kazandık. Bugün  Türkiye’de en etkili ve Milli eğim alanında gündem belirleyen sendikayız.

    Tabi ki bu kazanımlar yeter mi hayır bugün Tüm eğitim bileşenlerinin sorunları çözülünceye kadar mücadelemiz sürecek.

    *Bugün öğretmenlerin kaybettiği mesleki  itibarı tekrar kazanılıncaya kadar,

    *Ekonomik şartları  iyileşinceye  kadar,

    *Mülakat sınavı kaldırılıncaya kadar,

    *Maaş karşılığı ders saatleri eşitleninceye kadar,

    *Atama bekleyen öğretmen adayları ücretli olarak değil kadrolu olarak atanıncaya kadar,

    * Öğretmenler ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olarak değil hepimiz öğretmen oluncaya kadar

    *Vergi diliminde adalet sağlanıncaya kadar,

    *Öğrencilerimizi bir biriyle yarıştırarak değil ilgi alanlarına göre yönlendirilerek okullara yerleştirilinceye kadar,

    *Köy okulları tekrar açılıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.

    Eğitim İş bugün Milli eğitimin tüm paydaşlarının güvencesidir. Eğitim İş Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüm yeridir. Bugün Eğitim iş büyüme konusunda çok kısa sürede rekorlar kırmaktadır.

    Konfederasyonumuz Birleşik Kamu İş adına başta Eğitim çalışanlarının, Sağlık çalışanlarının, Emniyet çalışanlarının, Basın çalışanlarının ve diğer kamu ve özel sektörde çalışan tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramını kutluyorum.

YAŞAŞIN EĞİTİM İŞ

YAŞAŞIN BİRLEŞİK KAMU İŞ

YAŞASIN 1MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI

Eğitim İş Çivril Temsilciliği


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası