• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

ÇİVRİL'DE YATIRIM PLANLAMA TOPLANTISI YAPILDI

08/02/2023

ÇİVRİL'DE YATIRIM PLANLAMA TOPLANTISI YAPILDI

    Kaymakam Hasan Akbulut başkanlığında 2022 yılı değerlendirme 2023 yılı kamu yatırımları planlama toplantısı yapıldı.

    Kaymakam Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Niyazi Vural mahalle muhtarları, kamu idarecileri ve Sivil Toplum Kuruluş (STK) temsilcileri ile değerlendirme ve yatırım planlama toplantısı yaptı. Tren yolu toplantı salonunda yapılan toplantıda Çivril’de devam eden kamu yatırımlarının durumu ile mahallelerde ihtiyaç olan eksiklerin tespiti yapıldı.

    ÇİVRİL’E MR CİHAZI ACİL LAZIM

    Toplantıda söz alan Cabar mahalle muhtarı Nuri Şahin Çivril Devlet Hastanesinde MR cihazının olmamasının büyük sıkıntılara yol açtığını belirterek “böyle bir toplantıyı yaptığınız için teşekkür ederim. Sorun ve taleplerimizi kurumalar iletmekte sorun yaşamasak ta bu tür toplantıların olması yararlı ve verimli. Çivril Devlet hastanemiz fiziken yeterli olsa da bazı branşlarda yaşanan eksiklik ve cihazların olmaması hastaları özellikle köylerde yaşayan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Hastanemizde MR cihazı olmadığı için birçok kişi Uşak ya da Denizli’ye gitmek zorunda kalıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için gerekenin yapılmasını istiyoruz” dedi.

    KIZILÖREN YOLUMUZ YAPILSIN

    Düzbel mahalle muhtarı Nevzat Barut’ta düzenlenen toplantıdan dolayı kaymakam ve belediye başkanına teşekkür ederek “bizleri toplayarak mahallelerimizin sorunlarını sormanızdan dolayı teşekkür ederim. Bizim en büyük sorunumuz Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesi ile olan bağlantı yolumuzun bozuk olması. Toplamda 15 kilometre olan yolun Kızılören kısmında kalan 8 kilometrelik kısmı asfalt yapıldı ama bizim köyden gidişte 7 kilometre kadar olan kısım stabilize şose yol. Kızılören ve Sandıklı’ya gitmek isteyenlerin sıklıkla kullandığı yolumuzun yapılmasını ve asfalt kısmının tamamlanmasını istiyoruz. Bu yol köyümüz ve Çivil’den Sandıklı ve Kızılören ilçelerine gitmek isteyenler için önemli bir yol” dedi.

    DÜZBEL’DE MİRYOKEFALON SAVAŞI ÇALIŞMASI YAPILSIN

    Konuşmasında Miryokefalon savaşının yaşandığı Düzbel boğazı ile ilgili olarak bilimsel çalışma ve yüzey taraması yapılmasını da isteyen muhtar Nevzat barut “Anadolu’nun tapusunun alındığı Miryokefalon savaşının kazanıldığı bölge olan Düzbel geçidinde yüzey çalışmaları başlatılmasını istiyoruz. Bu bölgede kazanılan zafer ile ilgili hocalarımızın köyümüze gelmesini ve Kızılören’e kadar olan Düzbel Geçidinde inceleme yapmasını istiyoruz” dedi.

    Muhtarların taleplerini dinleyen Kaymakam Hasan Akbulut MR cihazı için gerekli çalışmanın yapılması için girişimlerde bulunulacağını belirtti. Kızılören yolu ve Miryokefalon savaş yeri çalışması ile ilgili olarak gerekli kurumlardan görüş alınacağını belirten kaymakam Akbulut sonucun ilerleyen toplantılarda muhtarlara bildirileceğini söyledi.

    Mahalle muhtarlarının istek ve taleplerinin alındığı toplantıda Kamu idareci ve müdürleri mahallelerde yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında STK temsilcileri ve muhtarlara bilgi verdi. Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası