• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704

SOSYAL HAKLARI İÇİN İŞ BIRAKTILAR

18/01/2023

SOSYAL HAKLARI İÇİN İŞ BIRAKTILAR

    Eğitim – İş Çivril şubesine bağlı öğretmenler bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

    Eğitim İş Sendikası Çivril Temsilcisi Abdullah Aydeşkin, emeğimize, alın terimize, meslek onurumuza sahip çıkıyoruz diyerek Eğitim İş Sendikası’na üye öğretmenler sosyal haklarının verilmesi istemi ile bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.

    Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde yapılan basın açıklamasında insanca yaşam ve vergi adaletine dikkat çekilerek “Eğitim-İş olarak, ‘İnsanca yaşayacak ücret, vergide adalet’ talebiyle, Türkiye genelinde Topladığımız yüz bin imzalı dilekçeyi TBMM Başkanvekili teslim ettik. Bugün ise ülke genelinde konfederasyonumuz Birleşik Kamu İş’e bağlı tüm sendikalarla birlikte bir günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz ve alanlardan, insanca yaşayacak ücret, vergide adaletiçin sesimizi yükseltiyoruz

    Eğitim iş olarak talebimiz çok net Biz insanca yaşayacak ücret ve vergide adalet istiyoruz. Talebimiz, geçinebileceğimiz, insani ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz bir ücret ve emeğimizin, alın terimizin karşılığını almak. Kamu çalışanları yılın başında aldıkları ücreti, yılın sonunda bu vergi adaletsizliği nedeniyle alamaz hale gelmiştir. Bugün ücretleriyle artık ev kiralarını ödeyemeyen, çocuklarının temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan eğitim çalışanlarından, emekçilerden, emeklilerden bahsediyoruz. Kullandığımız elektriğe %98, doğalgaza %152, süte%152, ekmeğe %166, şekere %285 yağa % 125 ve ödediğimiz tüm vergilere %122 zam yapıldıysa, yüzde 30 zam emeğimizin ve alın terimizin asla karşılığı değildir. Kamu çalışanlarının da aslında asgari ücretli çalışan durumuna getirildiğini görüyoruz. Yeniden düzenlenmesi gereken en önemli konulardan birisi, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasıdır. Enflasyonist bir ülkede böyle bir vergi sisteminin ayakta durma şansı yok. Vergi sisteminin değişmesi gerekiyor Sendikacılık, şölen adı altında salonlarda, emekçiler ezilirken alkış tutmak değildir.Umarım, görmeyenler, duymayanlar, anlamayanlar gerçekten hangi şartlarda yaşadığımızı ve insan onuruna yakışır bir ücretin biz emekçilerin hakkı olduğunu anlarlar” ifadelerine yer verildi.

    Açıklamanın son bölümünde sendika olarak hükümetten taleplerini dile getiren öğretmenler “Kamu çalışanlarının en düşük maaşının yoksulluk sınırının üzerinde belirlenmesi, Kamu çalışanları ve ücretli çalışan tüm emekçiler için maaş/ücretin gelir vergisi istisnasından kalan tutarı için gelir vergisinin %15 ile sabitlenmesi,Sözleşmeli çalışanların bir an önce koşulsuz olarak kadroya geçirilmesi ve böylece üzerlerindeki sözleşmeli olmalarından kaynaklı vergi yükünün azaltılması,Zorunlu temel gıda ve tüketim maddeleri üzerindeki ağır vergi yükünün telafi edilmesi,Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini buradan hatırlatıyoruz“Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.”“Bir topluluk ulus olabilmesi için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumu gerçek bir ulus haline getirirler.”Bu nedenle Kamu emekçilerine ve emeklilere insanca yaşayacak ücret, vergide adalet istiyoruz” dediler.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası