• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351

ÇİVRİL YÖRESEL KIYAFETLERİ İLGİ ODAĞI OLDU

12/01/2023

ÇİVRİL YÖRESEL KIYAFETLERİ İLGİ ODAĞI OLDU

    Pamukkale Üniversitesi Sergi Salonunda açılan ‘Öze Doğru’ sergisine katılan yöresel kıyafetli Çivrilli kadınlar ilgi odağı oldu.

    Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (DTBMYO) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca Türk kültürü ve dokuma sanatını işlediği kişisel sergisini açtı. Sergi açılışına katılan yöresel kıyafetli Çivrilli kadınlar sergiye katılanlardan büyük ilgi görürken ziyaretçiler yöresel kıyafetli kadınlar fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

    Çivril’de yaptığı çalışmalar ile yörük kültürü ve kilim desenlerini tespit edilmesine önemli katkılar sağlayan Ayşegül Koyuncu Okca Dokuma-örgü eserlerden oluşan 10. kişisel sergisi olan ‘Öze Doğru’ isimli sergisini beğeniye sundu. Çivril Belediyesinin de destek verdiği ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta Çivril Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören kursiyer ve eğitmenler de hazır bulundu. Sergi açılışında Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca’nın yanında olan ve destek veren Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Çivril Belediyesi olarak kültürel değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek “Ayşegül hoca ile geçen yıllarda verimli ve güzel çalışmalar imza attık. Çivril ve yöresinde kullanılan Türk Yörük kültürüne ait materyal ve kilim desenlerinin ortaya çıkarılması adına Özdemirci ve Gürpınar mahallelerimizde Halk eğitim Merkezi müdürlüğümüz ile birlikte kilim dokuma atölyeleri kurduk. Atölyelerde bölgede yaşayan kadınlarımızın da desteği ile Çivril’e ait kilim motif ve desenlerini belirleyerek yeniden dokuduk ve kaybolmasının unutulmasının önüne geçtik” dedi.

    Açılan serginin kültür çalışmaları adına çok önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Başkan Niyazi Vural “sergide Ayşegül Koyuncu hocanın kilim desenlerinden çıkarttığı motifleri örgü ve dokuma ile farklı zemin ve materyallere işlemesine şahit olduk. Kilim maliyeti nedeniyle çok fazla talep görmeyen bir materyal olduğu için bu desenleri hayatın içinde her zaman görmemiz mümkün olmuyor. Ayşegül Hanım bu desenleri farklı şekillerde kullanarak daha küçük eşya ve materyaller üzerine işledi ve canlı kalmasına yaşamasına olanak sağladı” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası