• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436

MAHSÜL DEĞERİNDE ALINIYOR, DOĞAL ÜRÜNLER TÜKETİCİYLE BULUŞUYOR

08/12/2022

MAHSÜL DEĞERİNDE ALINIYOR, DOĞAL ÜRÜNLER TÜKETİCİYLE BULUŞUYOR

    Çivril’de faaliyete başlayan meyve kurutma tesisi çiftçinin ürünün değerinde alırken doğal ürünleri de tüketiciyle buluşturuyor.

    Denizli’nin markası DNZ KOOP Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi Ticaret şirketi  ‘Tarladan Sofraya’ sloganı ile 2004 yılında 7 kurucu kooperatif üyesi ile çıktığı yolculukta doğal ve sağlıklı ürünü tüketici ile buluşturmaya devam ediyor. Çivril’de faaliyete başlayan kurutma tesisi ile Çilek’ten Cennet Elmasına birçok meyvenin dilimleme kurutma ve ambalajlamasını yapan kooperatif, üyelerinin ürünlerini değerinde alarak üretime katkı sağlıyor.

    7 üye kooperatif tarafından kurulan ve 2004 yılında faaliyete başlayan DNZ Kooperatif birliği, üyelerinden sağladığı meyve ve tarım ürünlerini işleyerek piyasaya sunuyor. Süt ve süt ürünlerinin yanı sıra yaş sebze meyve, reçel, bakliyat satışının yanı sıra Çivril’de kuruduğu kurutma ve dilimleme tesisi ile meyve cipsi üretimine başlayan kooperatif, sezonunda kuruttuğu meyveleri ulusal ve uluslararası pazarlara satıyor.

    Günde 1000 kilo meyve dilimleme ve kurutma kapasitesine sahip işletme tarladan aracısız tesise ulaşan ürünleri ebatlarına göre tasnif ettikten sonra talebe göre dilimleyerek doğal kurutma fırınlarında kurutuyor. Tüm çalışanların kadın olduğu tesiste çilek, incir, elma, limon, cennet elması, kavun, portakal gibi meyveler içindeki mineral ve vitaminleri kaybetmeden ambalajlanarak satışa sunuluyor.

    İşletmede kurutulan ürünler çiftçiden tedarik edildiği için çiftçinin ürünü değerinde sattığı sistemde, kooperatif tesislerinde işlenen ürünler Pazar sorunu yaşamadığı için tedarikçi ve üye çiftçilerin sosyal dayanışma ve gelişimine de destek veriliyor.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası